El Ghazi is hard voor zichzelf na ongelukkig debuut voor PSV

Anwar El Ghazi is ontevreden over zijn eerste wedstrijd voor PSV. De van Aston Villa overgekomen aanvaller kon geen indruk maken in zijn invalbeurt van 36 minuten tegen FC Twente (2-1 nederlaag). Hoewel hij na afloop sprak van collectief falen, keek El Ghazi ook in de spiegel.

FC Twente
FC Twente
2 - 1
PSV
PSV

'Ik heb nog steeds een goed gevoel bij PSV, ondanks dat het vandaag minder was', gaf de invaller aan in gesprek met ESPN. 'Ik had me zeker een beter debuut voorgesteld. Ik zat zelf totaal niet lekker in de wedstrijd.' PSV zakte met name in de eerste helft door het ijs, wat resulteerde in een 2-0 achterstand bij rust. 'Dan wordt het moeilijk', wist El Ghazi. 'Je knokt jezelf een beetje terug in de tweede helft, maar al met al was het gewoon niet goed vandaag.'

'We waren niet agressief genoeg. We gaven niet honderd procent. We hebben niet als collectief druk gezet en gingen er niet als collectief voor', somde El Ghazi op. 'Ik moet beter, dat weet ik. Het was niet goed van mezelf vandaag. Ik had nog geen wedstrijdritme, maar had wel iets moeten doen. Dat is niet gelukt, maar er zijn nog veel wedstrijden te gaan. We mogen niet denken dat het nu klaar is. We moeten door naar de volgende wedstrijd.'

El Ghazi vindt het normaal dat hij meer van zichzelf verlangt. 'Natuurlijk. Ik ben geen 20 jaar meer, ik ben 27 inmiddels. Ik weet dat ik beter kan en dat moet ook', benadrukte hij. 'Fysiek ben ik op en top fit. Ik heb keihard doorgetraind in Engeland, maar qua wedstrijdritme zit ik er nog niet goed in. Dat moet nog gebeuren.' El Ghazi keek terug op een hectische week. 'Het is snel gegaan. Sportief gezien was het voor mij de beste keuze, ondanks andere interesse.'

El Ghazi zei geen spijt te hebben van zijn keuze. Hij heeft een 'goed, warm gevoel' bij zijn nieuwe club. 'Ik had een goed gesprek met Ruud van Nistelrooij en John de Jong, waar veel vertrouwen uit sprak', vervolgde El Ghazi. 'De El Ghazi van toen uit de Eredivisie is er nog steeds. Ik heb het bij vlagen ook laten zien in de Premier League. Ik moet nu wedstrijdritme opdoen, keihard knokken en dan komt El Ghazi weer naar boven.' Het WK zit echter niet in zijn hoofd. 'Daar ben ik totaal niet mee bezig. Ik heb deze keuze uit sportief oogpunt gemaakt. Ik heb zin in deze uitdaging.'