El Clásico werpt schaduw vooruit: zeldzame pauze jubilaris Casemiro verwacht

Reacties

Casemiro is bij Real Madrid niet de man die veel rust wordt gegund. Een zeldzame pauze ligt in de lijn der verwachtingen voor de onmisbare schakel op het Madrileense middenveld.

El Clásico werpt schaduw vooruit: zeldzame pauze jubilaris Casemiro verwacht
© Pro Shots

Er stond in het Jan Breydel Stadion voor Real Madrid weinig meer op het spel dan de eer. Trainer Zinedine Zidane voerde dan ook voor het duel met Club Brugge (1-3) de nodige wisselingen door, waarbij onder anderen vaste waardes Toni Kroos, Karim Benzema en Sergio Ramos werden gespaard.

Casemiro daarentegen kwam weer aan de aftrap. De middenvelder kwam zo aan een jubileum. 'Mijn vijftigste wedstrijd in Champions League is bijzonder, zeker in dit shirt. Ik ben de gelukkigste man in de wereld en hoop veel meer te kunnen geven.'

De Braziliaan geeft dit seizoen genoeg. Casemiro speelde woensdag tegen Club Brugge zijn 21ste wedstrijd van het seizoen voor Real Madrid. Met zijn 1.830 minuten heeft hij de meeste meters gemaakt voor De Koninklijke. De middenvelder neemt bij het rotatiebeleid van Zidane een uitzonderingspositie in.

Zidane overweegt echter Casemiro komend weekend dan toch aan de kant te houden. De angst dat de Braziliaan zondag tegen Valencia een gele kaart krijgt en daardoor geschorst is voor El Clásico van drie dagen later is een serieus argument in de overwegingen van de Franse coach.

'Casemiro heeft tegen Brugge gespeeld en dat is het', zei Zidane zonder al te veel los te laten over de rol van de Braziliaan tegen Valencia. 'Nu heeft hij geen rust gehad en we zullen zien hoe het zondag gaat. Het is niet het moment daar iets over te zeggen. We moeten goed onze rust pakken en beginnen donderdag te denken aan de volgende wedstrijd.'

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Spelersprofiel

Casemiro


Geboortedatum:
23 februari 1992
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
São José dos Campos
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.