El Ahmadi nuanceert pak slaag: 'Wij komen net kijken'

Karim El Ahmadi maakte zich na afloop van de harde nederlaag tegen Manchester City geen zorgen. De aanvoerder van Feyenoord zag de thuisploeg met 0-4 verliezen.

In De Kuip waren de Engelsen vanaf het eerste fluitsignaal de baas. 'Het klasseverschil was veel te groot. Dat was op het veld volgens mij duidelijk te zien. We gaven in de eerste helft de goals ook nogal makkelijk weg. Zo'n vroege tegentreffer werkt natuurlijk ook helemaal niet mee', doelde de middenvelder op de 0-1 binnen twee minuten.

Bij de rust stond het zelfs al 0-3 voor de bezoekers, die in de tweede helft de wedstrijd rustig uitspeelden. 'We toonden te veel ontzag voor Manchester City. We speelden iets te angstig en dat was onnodig, maar wel enigszins begrijpelijk. Veel spelers komen bij ons net kijken en hebben nog nooit in de Champions League gespeeld. Toch hadden we meer lef moeten tonen. Met vier verdedigers ging het na de rust wat beter. Dat systeem was toch meer herkenbaar voor ons', aldus El Ahmadi tegenover Veronica.

Na de blamage in Rotterdam wacht over twee weken een uitduel in Napels. Daar treft Feyenoord Napoli, dat eveneens de groepsfase van de Champions League startte met een nederlaag. Op bezoek bij Shakhtar Donetsk werd verrassend met 2-1 verloren, ondanks een treffer van oud-Ajacied Arkadiusz Milik.