El Ahmadi baalt van onzeker Feyenoord: 'Dat mag niet gebeuren'

Aanvoerder Karim El Ahmadi was niet te spreken over de prestatie van Feyenoord woensdagavond. De Rotterdammers wonnen in het toernooi om de KNVB-beker met 2-0 van ADO Den Haag, maar daar was alles ook wel mee gezegd.

Vooral voor rust was Feyenoord behoorlijk slordig, na de pauze zorgden Steven Berghuis en Michiel Kramer (penalty) voor een redelijke uitslag. 'Het belangrijkste is dat we een ronde verder zijn, want in bekerwedstrijden kan van alles gebeuren', sprak captain El Ahmadi na afloop tegenover FOX Sports. Desondanks was hij totaal niet tevreden met wat zijn ploeg had laten zien.

Zeker in de eerste helft was het volgens hem ondermaats. 'Het was niet best, zeker niet qua veldspel. We leden veel dom balverlies en waren heel onrustig, vooral in de opbouw. Het gaat om willen vrijlopen, de bal willen hebben, niet te onzeker zijn. In de eerste helft wilden te veel jongens de bal niet hebben. Dat mag niet gebeuren: we spelen thuis en zijn de kampioen, dan moet je met vertrouwen spelen. Dat zag ik niet terug. In de tweede helft ging het iets beter, niet veel. Je ziet: we hadden één goede aanval, en daar scoorden we meteen uit.'

Trainer Giovanni van Bronckhorst deelde de mening van zijn aanvoerder. 'Je moet er toch niet aan denken dat je er vanavond uit vliegt...', sprak hij opgelucht. 'We speelden heel moeizaam, het vertrouwen ontbrak. Zeker in de eerste vijftien, twintig minuten waren we slordig en nerveus. We hadden een paar onzekere momenten met balverlies achterin, dus dan groei je niet in de wedstrijd. Maar het allerbelangrijkste is dat we door zijn.'