Berghuis en Kramer nemen revanche bij moeizame bekerzege Feyenoord

Reacties

Na twee nederlagen in evenzoveel topduels heeft Feyenoord in het toernooi om de KNVB-beker weer een succesje geboekt. Zonder groots te spelen won de regerend landskampioen in De Kuip van ADO Den Haag: 2-0. Het werd een avond waarop Steven Berghuis en Michiel Kramer, de afgelopen tijd om verschillende redenen verguisd, hun gram haalden.

Berghuis en Kramer nemen revanche bij moeizame bekerzege Feyenoord

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst voerde voor het bekertreffen een paar kleine wijzigingen door in zijn elftal. Hij gaf Tonny Vilhena rust en gunde de zo bewierookte Sofyan Amrabat een basisplaats, terwijl Sam Larsson als linksbuiten de plek innam van de licht gekwetste Jean-Paul Boëtius. Maar de ploeg die in precies zeven dagen tijd in zowel de Champions League (0-4 thuisnederlaag tegen Manchester City) als in de Eredivisie (1-0 nederlaag bij PSV) een tikkie kreeg, leek allerminst hersteld van die twee tegenvallers.

De Rotterdammers speelden slordig, de beste kansen waren voor rust zelfs voor de bezoekers uit Den Haag. Op aangeven van ex-Feyenoorder Lex Immers ging Elson Hooi er op rechts vandoor, maar keeper Brad Jones tikte diens schot net voorlangs. Even later had Feyenoord geluk dat spits Bjørn Johnsen buitenspel stond, maar de boomlange Amerikaanse Noor kreeg een minuut later wél een geldige kans. Na een foute terugspeelpass van Karim El Ahmadi werkte hij zich voorbij Jan-Arie van der Heijden, maar Johnsen schoot hoog over.

Kritiek
Het duurde tot de absolute slotfase van de eerste helft voordat Feyenoord écht gevaarlijk kon worden. Het was Kramer die de aandacht trok met twee kopballen. Zijn eerste ging echter voorlangs, de tweede belandde recht in de handen van ADO-goalie Robert Zwinkels. Het leidde langzaam maar zeker tot de nodige frustratie bij de man die de laatste duels mag spelen bij afwezigheid van de geblesseerde Nicolai Jørgensen, maar vanwege zijn matige spel de nodige kritiek te verduren krijgt.

De frustratie bij Kramer bereikte na een uur een kookpunt, toen hij tegen zijn oude ploeg dit keer rakelings naast knikte. Niet veel later kreeg ook Johnsen aan de andere kant een goede kans, maar op aangeven van Edouard Duplan raakte hij de bal niet goed. Net toen iedereen in Rotterdam-Zuid voorzichtig aan een verlenging begon te denken, brak Berghuis de ban. De vleugelspits was zondag nog de schlemiel door een domme rode kaart te pakken tegen PSV, maar profiteerde nu optimaal van een voorzet van de voor Larsson ingevallen Bilal Basacikoglu.

In de laatste tien minuten kreeg de uitslag wat meer cachet. Omdat Donny Gorter de bal op de doellijn met zijn arm keerde (hij kreeg direct rood), kreeg Feyenoord een penalty. Die werd opgeëist én benut door uitgerekend Kramer, die op een gebalde vuist na nauwelijks durfde (of wilde) juichen. Zijn glimlach verraadde echter de opluchting bij de spits, die Feyenoord met zijn doelpunt definitief naar de laatste 32 ploegen in het bekertoernooi schoot.

'Feyenoord mag handjes dichtknijpen dat ADO de tegenstander was.'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.