EK-vooruitblik: hoe ver komt Oranje volgens jou?

Reacties

Het grote voorbeschouwen op het EK kan na de plaatsing van Oranje écht beginnen. Wij zijn benieuwd naar jullie verwachtingen. Hoe ver kan het Nederlands elftal komende zomer komen?

EK-vooruitblik: hoe ver komt Oranje volgens jou?
© Pro Shots

In Belfast ging het zaterdagavond direct al over de het perspectief voor het komende eindtoernooi. Daley Blind noemde het typisch Nederlands dat de verwachtingen direct alweer hoog waren, nadat Oranje nog ontbrak bij het WK van 2018 in Rusland en het EK van twee jaar daarvoor in Frankrijk. 'Twee keer afwezig en nu favoriet', vatte hij de algehele gedachtegang samen.

Frenkie de Jong liet weten dat hij voor komende zomer niet één uitgesproken favoriet ziet. De spelmaker van Barcelona verwacht dat Frankrijk door velen als favoriet wordt aangewezen, maar zelf ziet hij de verhoudingen anders. 'Er zijn denk ik een stuk of zes landen die een goede kans maken. Maar je moet altijd naar een toernooi gaan om te winnen. Wij zijn niet de topfavoriet, maar ik denk ook niet dat er een topfavoriet is. Ik denk wel dat andere landen niet blij zijn dat ze ons loten', aldus De Jong.

In welk kamp zit jij: is Oranje een outsider of juist een van de favorieten? Het Nederlands elftal maakte onder Ronald Koeman al indruk met overtuigende zeges op Duitsland en Frankrijk en liet in de finale van de Nations League zien niet onder te doen voor Engeland, terwijl Portugal maar net te sterk was in de finale. Tegelijkertijd was het spel van Oranje in de meest recente interlands niet overtuigend. Er is genoeg voer voor discussie dus.

EK-poll Waar gaat Oranje eindigen op het EK?
  • Groepsfase
  • Achtste finale
  • Kwartfinale
  • Halve finale
  • Finale
  • Winnaar
'Als je van Frankrijk en Duitsland wint, ben je een EK-favoriet'
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.