EK-loting: Oranje treft behalve Oekraïne ook Oostenrijk

Reacties

Het Nederlands elftal treft tijdens het EK van komende zomer behalve Oekraïne ook Oostenrijk. Dat is de uitkomst van de loting die zaterdagavond werd verricht in Boekarest. Daar werd ook bekend dat Oekraïne op 14 juni de eerste tegenstander is.

EK-loting: Oranje treft behalve Oekraïne ook Oostenrijk
© Pro Shots

Oranje wist van tevoren al dat tijdens de ceremonie in de Roemeense hoofdstad slechts een nieuwe tegenstander voor het EK van komende zomer bekend zou worden. Na het afronden van de EK-kwalificatiereeks was al duidelijk dat van de landen uit Pot 1 automatisch Oekraïne in Groep C, de poule van Nederland, terecht zou komen. Dat had te maken met het feit dat vier groepshoofden als medeorganisator al een eigen groep hadden toegewezen gekregen en Oekraïne niet in Groep B bij Rusland kon komen.

Vorige week vrijdag werd tijdens de loting voor de play-offs om de laatste vier EK-tickets bekend dat het land uit Pot 4 dat Nederland treft óf Roemenië óf de winnaar van Path D zou worden. De Roemenen komen bij kwalificatie via Path A in de groep van Oranje terecht omdat ze als medeorganisator automatisch aan Groep C worden toegewezen. Kwalificeert Roemenië zich niet, dan treft Nederland de winnaar van Path D: Kosovo, Georgië, Noord-Macedonië of Wit-Rusland. De finales van de play-offs zijn op 31 maart.

Doordat Roemenië zich niet rechtstreeks via de EK-kwalificatie plaatste voor het EK, was al duidelijk dat Nederland al zijn drie groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena speelt. De eerste wedstrijd is op 14 juni tegen Oekraïne, twee dagen na de openingswedstrijd van het toernooi. Op 18 juni is Oostenrijk de tweede tegenstander, de laatste speelronde van Groep C staat gepland op 22 juni. Bij groepswinst speelt Nederland de achtste finale in Boedapest, bij plek twee volgt een trip naar Londen.

EK-poll Waar gaat Oranje eindigen op het EK?
  • Groepsfase
  • Achtste finale
  • Kwartfinale
  • Halve finale
  • Finale
  • Winnaar

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.