EK-held Éder bezorgt Lokomotiv Moskou eerste landstitel sinds 2004

Reacties

Lokomotiv Moskou heeft zich in Rusland tot kampioen gekroond. Na de 1-0 zege op Zenit Sint-Petersburg is de ploeg van trainer Yuri Semin niet meer te achterhalen.

EK-held Éder bezorgt Lokomotiv Moskou eerste landstitel sinds 2004

Lang leek Lokomotiv Moskou het titelfeest te moeten uitstellen, want het duel met Zenit leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Kort voor tijd zorgde Eder echter voor de 1-0. De van Lille gehuurde aanvaller, die in 2016 namens Portugal het winnende doelpunt maakte in de EK-finale, stond op dat moment pas negen minuten in het veld. Éder rondde uiterst koel af na een voorzet van Vladislav Ignatyev.

Na veertien jaar kroonde Lokomotiv Moskou zich eindelijk weer tot winnaar van de Premjer-Liga. Semin deed dit seizoen een beroep op twee ex-Eredivisionisten: Jefferson Farfán en Ari. Eerstgenoemde was in competitieverband acht keer trefzeker, terwijl de van Krasnodar gehuurde Ari één keer scoorde. De 32-jarige Manuel Fernandes (foto) was dit seizoen met veertien doelpunten in alle competities de clubtopscorer.

Door de landstitel is Lokomotiv Moskou zeker van een plek in de groepsfase van de Champions League volgend seizoen. Drie keer eerder speelde de club in het kampioenenbal. In het seizoen 2003/04 voor het laatst. Lokomotiv Moskou eindigde in een groep met Arsenal, Internazionale en Dinamo Kiev als tweede, waarna het in de achtste finale op basis van uitdoelpunten werd uitgeschakeld tegen de latere finalist AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.