EK-droom van Jong Oranje-beul Georgië spat uiteen

Reacties

Jong Georgië is zaterdagavond in eigen land uitgeschakeld in de kwartfinale van het EK Onder-21. Tegen Jong Israël werd de penaltyserie het gastland fataal.

EK-droom van Jong Oranje-beul Georgië spat uiteen
© Pro Shots
Georgië O21
Georgië O21
ns
0 - 0
Israël O21
Israël O21

De Georgiërs maakten erg veel indruk in de groepsfase door zeven punten te pakken in een poule met Nederland, België en Portugal. Mede door het 1-1 gelijkspel in het laatste groepsduel werd Jong Oranje al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Na de onverwachte groepswinst van Georgië schoof de UEFA met de stadionplanning, zodat Georgië de kwartfinale tegen Israël in een groter stadion kon afwerken. Tienduizenden fans zagen in 120 minuten geen enkele goal, waardoor penalty's voor de beslissing moesten zorgen.

Bij Israël misten de vier strafschoppennemers niet oog in oog met keeper Giorgi Mamardashvili (hoofdfoto), bij Georgië faalden Giorgi Gagua en Saba Khvadagiani. In de halve finale spelen de Israëliërs tegen Engeland of Portugal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.