Eindelijk raak voor 'geweldige' Mount: 'Dit ga ik niet snel vergeten'

Reacties

Mason Mount is opgelucht dat hij zijn eerste goal(s) van het seizoen te pakken heeft voor Chelsea. De oud-middenvelder van Vitesse maakte een hattrick tegen Norwich City. 'Natuurlijk was dit een heel belangrijk moment voor mij, dit ga ik niet snel vergeten', zei hij tegenover BT Sport.

Eindelijk raak voor 'geweldige' Mount: 'Dit ga ik niet snel vergeten'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
7 - 0
Norwich City
Norwich City

Mount noemde het in gesprek met de BBC een speciale dag. 'Niet alleen maar door mijn goals en hoe we hebben gespeeld. Maar deze vroege wedstrijden kunnen moeilijk zijn. Er is niet veel tijd om te herstellen. Dat we daar goed mee omgaan, in combinatie met mijn goals en ons spel, maakt het een speciale dag.'

Zestiende
Liefst vijftien Chelsea-spelers gingen Mount dit seizoen voor met het maken van een doelpunt. De middenvelder werd de zestiende speler die dat bewerkstelligde. 'Veel jongens hadden al gescoord. Ik zei deze week al dat het tijd was om een doelpunt te maken. En vandaag was duidelijk de dag, ik had geluk. Er is ook tegen me verteld dat de bondscoach Gareth Southgate aanwezig was. Het is voor mij dan natuurlijk fantastisch om mijn eerste goals te maken en een assist te geven. Het was een goede dag.'

Geweldig
Chelsea-manager Thomas Tuchel is blij voor Mount, maar liet zich ook kritisch uit. 'Hoe tevreden de coach ook is, de aanvallers hebben natuurlijk goals nodig. Mount heeft er te lang mee gewacht, dus is het goed dat hij ze nu wel heeft gemaakt', zei Tuchel na afloop op de persconferentie na afloop van het duel met de hekkensluiter. 

Voormalig Chelsea middenvelder Joe Cole was onder de indruk van Mount. 'Hij wordt één van de meest opvallende spelers van het land. Sommige fans vinden hem niks, maar wat hij doet is geweldig. Ik moet nog een speler of coach ontmoeten die hem niet geweldig vindt', zei de analist bij BT Sport. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer M. Mount
Meer over M. Mount
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.