Einde van een tijdperk: Schalke zwaait emotionele Huntelaar uit

Reacties

Voor Klaas-Jan Huntelaar kwam er zaterdagmiddag na zeven jaar een einde aan het tijdperk-Schalke 04. De 33-jarige spits speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor de club uit Gelsenkirchen en kreeg het afscheid dat hij verdiende.

Einde van een tijdperk: Schalke zwaait emotionele Huntelaar uit

Mede door een zware knieblessure was Huntelaar dit seizoen veroordeeld tot een bijrol bij Schalke. Daardoor was ook al snel duidelijk dat de 76-voudig Oranje-international zijn aflopende contract niet zou verlengen. Het stond een basisplaats in het thuisduel met Hamburger SV (1-1) niet in de weg.

Huntelaar was met een kopbal tegen de binnenkant van de paal zelfs nog dicht bij een doelpunt, maar het mocht niet zo zijn. 'Ik had het Klaas-Jan Huntelaar zo gegund. Dat scheelde maar een paar millimeter', zei trainer Markus Weinzierl na afloop op de clubwebsite.

Na tachtig minuten zat de laatste thuiswedstrijd erop voor Huntelaar. Weinzierl gunde hem een publiekswissel. Onder luid applaus van de aanhang verliet de aanvaller die in zeven seizoenen 126 keer scoorde in 239 officiële wedstrijden voor Schalke het veld.

Na afloop deden de fans het nog eens dunnetjes over. Huntelaar was zichtbaar geëmotioneerd door het eerbetoon. 'Het was emotioneel. Alles gaat op dat moment door je kop en de emoties knallen binnen. Genieten en het gevoel verwerken', vertelde de spits op het clubkanaal.

Zijn vertrek bij Schalke laat Huntelaar niet koud. 'Ik moet zeggen dat de meeste tranen de afgelopen week al hadden gevloeid. Het waren emotionele weken. Ik heb hier zeven jaar van mijn carrière gespeeld. Voor mij betekent Schalke meer dan de meeste andere clubs.'

Voorzitter Clemens Tönnies richtte na afloop een woord van dank tot Huntelaar. 'We zijn je veel dank verschuldigd. We hopen dat je altijd positief zal terugdenken aan ons. Wij doen dat zeker aan jou. Je bent een geweldige voetballer die altijd welkom zal zijn bij Schalke.'

Schalke deed zijn best Huntelaar met een goed gevoel te laten vertrekken. Na het laatste fluitsignaal was een video te zien met zijn hoogtepunten bij Die Königsblauen en persoonlijke boodschappen van oud-ploeggenoten Raúl, Jefferson Farfán, Christian Fuchs, Jermaine Jones en Ciprian Marica.

Ook Huntelaar nam het woord. 'Schalke is een emotionele club, die vooral door de fans wordt geleefd en geliefd. Ik had de eer zeven jaar voor deze geweldige club te mogen opdraven. Daarvan heb ik genoten', aldus de ex-Ajacied, die nog niet zei waar zijn toekomst ligt.

Huntelaar won in zeven seizoenen bij Schalke één Duitse beker en één Duitse Super Cup (allebei in 2011). In het seizoen 2011/12 werd hij met 29 goals topscorer van de Bundesliga. Op de topscorerslijst aller tijden hoeft hij alleen legende Klaus Fischer (223 goals) boven zich te dulden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.