Einde van een tijdperk: ook Juve-boegbeeld Bonucci kondigt afscheid aan

Reacties

Leonardo Bonucci heeft zijn afscheid als voetballer aangekondigd. De 36-jarige Italiaan gaat nog door tot de zomer van 2024. Bonucci is met vijfhonderd officiële duels voor Juventus met recht een clubicoon te noemen.

Einde van een tijdperk: ook Juve-boegbeeld Bonucci kondigt afscheid aan
© Pro Shots

Bonucci kende zijn grootste successen als voetballer bij I Bianconeri. Bij de club uit Turijn won hij onder meer acht landstitels, vier keer de Coppa Italia en vijf keer de Italiaanse Supercup.

Opvallend genoeg staat er nog één landstitel op het palmares van Bonucci. In 2006 zat de in Viterbo geboren Italiaan als jonkie uit de jeugdopleiding van Internazionale bij de selectie die dat jaar kampioen werd. Bij Inter zou Bonucci niet slagen, waarna hij via Genoa en Bari in 2010 bij de Oude Dame terechtkwam.

De Italiaan zou vervolgens zeven seizoenen in Turijn blijven, waarna hij in 2017 een uitstapje maakte naar AC Milan. Die periode werd geen succes: Bonucci keerde een seizoen later weer terug naar Juventus om daar nog eens twee keer kampioen te worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bonucci werd vooral door zijn successen bij Juventus een vaste kracht in het Italiaanse nationale elftal. In de afgelopen dertien jaar kwam hij tot 128 caps en maakte hij in die duels acht goals. De belangrijkste treffer maakte Bonucci in de EK-finale tegen Engeland twee jaar geleden. In de 67ste minuut was de verdediger goed voor de gelijkmaker, waarna Italië na penalty’s Engeland versloeg.

Betrouwbaar duo met Chiellini
Bonucci vormde op en naast het veld vaak een duo met Giorgio Chiellini. Bij zowel de Italiaanse nationale ploeg als bij Juventus stond Chiellini meestal naast Bonucci in het hart van de verdediging. Na de Europese titel van Italië gingen de twee verdedigers zelfs met elkaar op vakantie. Vorig jaar nam Chiellini al afscheid bij Juventus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu gaat dus ook Bonucci ermee stoppen. Een einde van een tijdperk, noemt Juventus het zelf. 'Ik hoop dat verdedigers uit de jeugdopleiding van Juventus ons op een dag als voorbeelden zullen zien', aldus Bonucci zelf. 'Ik heb altijd met trots voor Juventus gespeeld.'

Hiaat
De komende weken kan Bonucci met Juventus een hiaat op zijn palmares vullen: het winnen van een Europese clubprijs. De ploeg uit Turijn speelt donderdag de tweede halve finale van de Europa League uit bij Sevilla. Thuis wist Juventus in de absolute slotfase een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen.

Bonucci zal donderdag sowieso niet in de basis staan bij Juventus. De verdediger ligt er momenteel uit met een bovenbeenblessure en wordt pas begin juni terug verwacht. Dit seizoen bleef zijn inbreng beperkt tot veertien optredens in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.