Einde van een tijdperk: Bayern zwaait na Robben ook Ribéry uit

Reacties

Het was al enige tijd een publiek geheim, maar nu heeft Bayern München het vertrek van Franck Ribéry ook officieel bekendgemaakt. De Franse buitenspeler verlengt zijn aflopende contract niet. Daarmee komt er na twaalf jaar een einde aan zijn verblijf bij de recordkampioen van Duitsland.

Einde van een tijdperk: Bayern zwaait na Robben ook Ribéry uit

Bayern spreekt dan ook van het einde van een tijdperk. Ribéry kwam in 2007 voor een bedrag van dertig miljoen euro over van Olympique Marseille en speelde sindsdien 422 officiële duels, waarin hij 123 keer scoorde. De indrukwekkende oogst: acht landstitels, vijf Duitse bekers en de eindzege in de Champions League, de Europese Super Cup en het WK voor clubs in 2013.

Het vertrek bij Bayern valt de vorige maand 36 jaar geworden Ribéry dan ook zwaar. 'Toen ik naar Bayern kwam, was dat een droom die uitkwam', vertelt de dribbelaar op de clubwebsite. 'Het zal niet makkelijk worden om afscheid te nemen, maar we mogen nooit vergeten wat we samen hebben bereikt. We hebben samen zoveel gewonnen, meer dan twintig prijzen.'

Daar sluit voorzitter Karl-Heinz Rummenigge zich bij aan. Daarbij betrekt hij ook Arjen Robben, die eerder al aankondigde na tien jaar te vertrekken. 'Franck en Arjen zijn geweldige spelers. Bayern heeft veel aan hen te danken en we zullen hen een geweldig en emotioneel afscheid geven. Ze hebben het meest succesvolle decennium van Bayern kleur gegeven met fantastisch voetbal.'

Eerbetoon
Bayern kondigde bij monde van Rummenigge eerder al aan dat er een speciale afscheidswedstrijd komt voor Ribéry en Robben, die als het vermaarde duo Robbery jarenlang de vijandelijke defensies het leven zuur maakten. Zaterdag deden de twee routiniers nog mee als invaller tegen Hannover 96. Voor de 35-jarige Nederlander betekende dat zijn rentree na maandenlange afwezigheid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.