Einde loopbaan dreigt voor Valderrama

Aan de lange loopbaan van Carlos Valderrama dreigt een einde te komen. De 41-jarige Colombiaan kwam het afgelopen seizoen uit voor MLS-club Colorado Rapids, maar is daar niet langer meer gewenst.

Einde loopbaan dreigt voor Valderrama

'Carlos speelde in 2002 een geweldig seizoen', zegt Rapids-trainer Tim Hankinson. 'Misschien zet hij zijn loopbaan nog voort, maar in ieder geval niet meer in Colorado. We willen het team dit seizoen nu eenmaal drastisch verjongen. Voor Carlos is geen plaats meer.'

Volgens insiders zou Valderrama, verreweg de oudste speler in de MLS-historie, na het seizoen 2002 afscheid nemen als profvoetballer. Zelf liet de blonde Gullit ook al eens weten na 2002 te willen stoppen.

Maar een paar weken geleden, bij het onthullen van zijn levensgrote standbeeld bij een voetbalstadion in de Colombiaanse stad Santa Marta, liet Valderrama weten dat een laatste avontuur bij een kleine club in zijn geboorteland nog tot de mogelijkheden behoorde.

Valderrama geldt qua persoon én qua voetballer als één van de meest opvallende verschijningen in de MLS. De technisch begaafde middenvelder leverde in zes seizoenen het indrukwekkende aantal van liefst 114 asssists, meer dan wie ook sinds de start van de competitie in 1996.

Valderrama speelde in de MLS achtereenvolgens voor Tampa Bay Mutiny, Miami Fusion en Colorado Rapids. Hij scoorde vijftien keer in 148 wedstrijden. Valderrama was voorts lange tijd actief voor de Colombiaanse nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's