Efficiënt Sampdoria houdt Fiorentina van derde plaats

Fiorentina is er in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria niet in geslaagd om de derde plaats van Internazionale af te pakken. Fiorentina domineerde het duel, maar kon het efficiëntere Samp niet van zich af schudden: 2-2.

Efficiënt Sampdoria houdt Fiorentina van derde plaats

Vanwege blessures bij concurrenten Stevan Jovetic, Adem Ljajic en Luca Toni begon ex-Ajacied Mounir El Hamdaoui in de basis bij Fiorentina. In het eerste kwartier was de Marokkaan meteen gevaarlijk door een voorzet van Manuel Pasqual net langs het doel van Sampdoria te tikken.

Met David Pizarro als bekwame spelmaker van achteruit had Fiorentina in de beginfase verreweg het meeste balbezit. Dat betaalde zich uit toen Stefan Savic (foto) een indraaiende corner van Borja Valero achter doelman Júnior Costa, de vervanger van de geblesseerde Sergio Romero, kopte.

Na de 1-0 waren de beste kansen echter voor Sampdoria. Met name middenvelder Fernando Tissone stichtte gevaar. Eerst stuitte de Argentijn met een schot van afstand op doelman Emiliano Viviano, vervolgens raakte hij van dichterbij het houtwerk.

Na rust leverde een Sampdoria-uitbraak wel een goal op. Mauro Icardi bracht Nenad Krsticic koppend in stelling, waarna de Servische spits met een kapbeweging Savic op het verkeerde been zette en met links verwoestend uithaalde.

Hoewel Fiorentina daarna in de jacht naar de winnende treffer wel enkele mogelijkheden afdwong, was het Sampdoria dat op voorsprong kwam. Een voorzet van Pedro Obiang verdween via het been van Gonzalo Rodríguez achter Viviano. Drie minuten later had Savic de stand uit een vrije trap van Pasqual echter alweer gelijk getrokken.

Vlak voor tijd kreeg Shkodran Mustafi (Sampdoria) nog een rode kaart vanwege een grove charge. Invaller Alberto Aquilani kreeg in de slotseconde nog een grote kans om de winst in Florence te houden, maar Júnior Costa zorgde er met een uiterste inspanning voor dat het bij 2-2 bleef.

Door het gelijkspel stijgt het in eigen huis nog altijd ongeslagen Fiorentina naar de vierde plaats ten koste van Lazio. Beide teams hebben 29 punten. Nummer drie Inter is met 31 punten nog altijd binnen bereik. Sampdoria staat twaalfde met zeventien punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's