Effenberg traint Paderborn al vijf maanden zonder licentie

Reacties

Stefan Effenberg heeft zijn club SC Paderborn 07 wederom in de problemen gebracht. De voormalige international van Duitsland beschikt niet over alle noodzakelijke trainerspapieren.

Effenberg traint Paderborn al vijf maanden zonder licentie

Effenberg (47) kende als speler al een grillige carrière vanwege zijn opvliegerige karakter. Zo raakte hij tijdens het WK van 1994 in opspraak door zijn middelvinger op te steken naar zijn eigen supporters. En ook buiten het veld liet het enfant terrible, dat met Bayern München in 2001 de Champions League won, zich niet onbetuigd.

In oktober begon hij desondanks veelbelovend aan zijn trainerscarrière, door met Bundesliga-degradant Paderborn zijn eerste twee wedstrijden te winnen. Maar daarna kwam de klad erin en won hij geen enkele competitiewedstrijd meer met de nummer voorlaatst in de Tweede Bundesliga.

Effenberg haalde wel het uiterste uit zijn spelers tijdens een winters trainingskamp in Turkije. Baldadige spelers gooiden enkele vazen stuk in het hotel en Nick Proschwitz liet zelfs zijn geslachtsdeel zien aan een vrouwelijke medewerker van de club. De spits werd daarop meteen op non-actief gezet.

De positie van Effenberg kwam echter niet in het geding, maar de 47-jarige oefenmeester blijkt al die tijd wel zonder geldige licentie op de bank te hebben gezeten. Bijna een jaar na het verstrijken van de deadline heeft hij een gedeelte van zijn trainersopleiding nog niet volbracht.

Het incident lijkt overigens met een sisser af te lopen, want de club overlegt met de Duitse voetbalbond hoe hij die taak in maart alsnog kan volbrengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.