Paderborn zet spits op non-actief na tonen geslachtsdeel

Reacties

SC Paderborn heeft spits Nick Proschwitz (29) op non-actief gezet. Reden is het tonen van zijn geslachtsdeel aan een vrouwelijke medewerker van de club.

Paderborn zet spits op non-actief na tonen geslachtsdeel

Dat incident vond afgelopen zaterdag plaats na een avondje uit tijdens het trainingskamp van de Duitse tweededivisionist in Turkije. De 29-jarige Proschwitz zei dat het vertonen van zijn lid per ongeluk was gegaan. 'Ik had geen onderbroek aan onder mijn trainingsbroek. Toen trok een ploegmaat ineens mijn broek naar beneden', legde hij uit. Paderborn geloofde niets van die strekking.

'Nick Proschwitz zal ons shirt niet meer dragen. Ik kan nu nog geen uitleg geven over zijn juridische status, maar voor Paderborn speelt hij niet meer. Spelers die hun broek laten zakken, horen niet thuis bij Paderborn', aldus voorzitter Wilfried Finke in ferme bewoordingen.

Ook het gedrag van trainer Stefan Effenberg op die bewuste avond was onderwerp van gesprek bij Paderborn, maar aan zijn positie wordt niet getornd. Een paar andere spelers hielden huis in het hotel door onder meer een paar vazen kapot te gooien. Zij mogen wel aanblijven.

Proschwitz speelde pas een half seizoen voor Paderborn. De kopsterke spits (1,92 meter) kwam eerder uit voor onder meer Coventry City, Brentford, Barnsley en Hull City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.