Effectief Brazilië maakt einde aan Copa-droom Messi

Reacties

Brazilië heeft ten koste van Argentinië de finale van het toernooi om de Copa América bereikt. De formatie van bondscoach Tite sprong in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) beter om met de kansen in de Clásico van Zuid-Amerika.

Effectief Brazilië maakt einde aan Copa-droom Messi
Brazilië
Brazilië
2 - 0
Argentinië
Argentinië

Brazilië had in de kwartfinale nog moeite met Paraguay en won na strafschoppen, terwijl de Argentijnen Venezuela met 2-0 versloegen. De ploeg van sterspeler Lionel Messi stond onder grote druk, want het begin van de groepsfase was met een nederlaag tegen Colombia niet sterk en de afhankelijkheid van de aanvalsleider van Barcelona was groot. Dat bleek ook tegen Brazilië het geval.

De effectiviteit van de Brazilianen, opnieuw met David Neres op de bank, kwam al vroeg in de wedstrijd naar voren. Kort nadat Argentinië de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg - Leandro Paredes schoot over het doel - sloeg het gastland toe met een aanval uit het boekje. Dani Alves gaf de bal mee aan Roberto Firmino, die Gabriel Jesus voor het doel zag staan en de aanvaller van Manchester City in staat stelde om de score te openen: 1-0.

Argentinië, waar Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis stond, bleef tevergeefs zoeken naar een doelpunt. Na een half uur was het Sergio Agüero die een nieuwe grote mogelijkheid voor Argentinië creëerde. Hij kopte uit een vrije trap van Messi op de lat. In de tweede helft kregen de bezoekers alleen nog maar meer kansen, maar de bal ging er niet in. Na een klein uur raakte Messi de paal met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied nadat een poging van Lautaro Martínez werd geblokt. Kort daarvoor schoot Philippe Coutinho naast namens Brazilië.

De Argentijnse bondscoach Lionel Scaloni bracht daarna Ángel Di María en Giovani Lo Celso in de ploeg. Daarmee nam het aantal mogelijkheden voor zijn ploeg toe, maar het doelpunt viel opnieuw aan de andere kant. Brazilië scoorde uit een counter en de rollen waren omgedraaid ten opzichte van de 1-0. Gabriel Jesus won een sprintduel en vond Firmino, voor wie het een koud kunstje was om de bal binnen te tikken. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Zo  ziet Messi zijn droom om ooit een grote prijs te winnen met zijn land opnieuw in duigen vallen. Brazilië staat komende zondag in het Maracanã in Rio de Janeiro voor de finale van het toernooi. Chili of Peru is dan de tegenstander. Die halve finale wordt in de nacht van woensdag op donderdag gespeeld. De verliezer van de wedstrijd speelt zaterdag de troostfinale tegen Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Meer Copa América
Meer over Copa América
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.