Eervolle vermeldingen Robben en Memphis in top-100

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Eervolle vermeldingen Robben en Memphis in top-100

• Het in Engeland gezaghebbende dagblad The Guardian stelde zo op de valreep van 2015 een Top-100 voetballers van het afgelopen jaar samen. Een deskundige jury – onder leiding van voormalige toppers als Zico, Javier Zanetti en Gheorge Hagi – verkoos Lionel Messi als de allerbeste. Daarmee heeft Messi deze eretitel weer terug. De Argentijnse vedette van Barcelona won in 2012 en 2013, maar moest in 2014 Cristiano Ronaldo voorrang verlenen. De Portugees van Real Madrid is tweede, terwijl Neymar – eveneens van Barcelona – het podium completeert. Dit trio is ook nog in de race om De Gouden Bal.

• De eerste Nederlander vinden we terug op plek 22: Arjen  Robben. Volgens The Guardian  is een Robben in vorm, bij vlagen ongrijpbaar. En er wordt gesteld dat zijn afwezigheid, ook in 2015 had hij te maken met blessureleed, Bayern München flink parten heeft gespeeld in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona (3-0 verlies en 3-2 zege). Ook wordt er geschreven dat Robben nog niet op zijn retour is, aangezien hij ondanks de concurrentie van Douglas Costa uitstekend aan het seizoen 2015/16 begon.

• Een eervolle vermelding is er ook voor Memphis Depay: hij is 86ste. De van PSV overgekomen aanvaller heeft het moeilijk bij Manchester United volgens het dagblad, maar wel degelijk de potentie om nog veel beter te worden.

• Bekijk hier de volledige lijst en het gehele onderzoek.

Heracles Almelo besluit het seizoen als nummer vier en is de revelatie van het seizoen. Of het door de Twentse invloed komt, is de vraag. Maar de club besteedt er wel ruimschoots aandacht aan. Liefst twaalf spelers uit de regio, als Wout Weghorst blijft, beginnen in 2016 aan de tweede seizoenshelft aangezien dan ook Justin Hoogma onderdeel van de selectie zal uitmaken. 'Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg', is het credo. 'Dat behoeft geen verdere uitleg toch?'

• Of hij er spitsen bang mee maakt, laten we even in het midden. Maar Arsenal-verdediger Per Mertesacker wenst iedereen een fijne Kerst. Zingen jullie mee? Klik op de link in de tweet en geniet van zijn Duitse kerstcadeautje.

• De Braziliaan Willian, die bij Chelsea tegenwoordig Guus Hiddink als manager heeft, wenst jullie op geheel eigen wijze eveneens een vrolijke kerst.

• 2015 was het jaar waarin het koninkrijk van Sepp Blatter instortte. Op Twitter herinnert Gary Lineker iedereen nog even aan de val van de Zwitserse FIFA-baas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.