Eervolle uitverkiezing past bij bliksemstart Botman in Ligue 1

Reacties

Sven Botman maakt indruk in de Ligue 1. De twintigjarige verdediger is door het gezaghebbende L'Équipe opgenomen in het Elftal der Verrassingen in het nog prille seizoen.

Eervolle uitverkiezing past bij bliksemstart Botman in Ligue 1
© Pro Shots

Botman miste tot nu toe nog geen minuut bij Lille, dat de verdediger overnam van Ajax. In vijf competitieduels incasseerden Les Dogues slechts twee goals. Mede door de defensieve stabiliteit bezet Lille de tweede plaats in de Ligue 1, onder Stade Rennes.

Afgelopen week al besteedde France Football, een ander toonaangevend Frans voetbalmedium, aandacht aan Botman. In het artikel, waarin ook aandacht was voor Paris Saint-Germain-speler Mitchel Bakker, werd geschreven over 'een Franse competitie die wordt besprenkeld met Ajax-parfum'. 'Bakker paste zich al rap aan, maar het is helemaal bijzonder hoe snel Botman al is gewend aan zijn nieuwe omgeving.'

In het artikel wordt ook geanalyseerd waarom Botman bij Ajax niet wist door te breken, hetgeen alles te maken had met de concurrentie in Amsterdam. Via een verhuurperiode bij SC Heerenveen is de verdediger nu uitgegroeid tot een Ligue 1-revelatie.

L'Équipe's Elftal der Verrassingen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lille
Meer over Lille
Meer S. Botman
Meer over S. Botman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.