'Een paar AZ-spelers zijn steeds harder op de deur van Oranje aan het kloppen'

Reacties

Het seizoen is voor AZ al tweeënhalve maand gaande en alleen Vitesse slaagde er nog in te winnen van de Alkmaarders. Het sterke spel gaat gepaard met goede resultaten en meerdere spelers in de selectie van trainer Arne Slot steken in blakende vorm.

'Een paar AZ-spelers zijn steeds harder op de deur van Oranje aan het kloppen'
© Pro Shots

In de selectie van Oranje is AZ marginaal vertegenwoordigd: doelman Marco Bizot houdt de eer in zijn eentje hoog. Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu, Owen Wijndal en Dani de Wit maken op hun beurt allen deel uit van Jong Oranje.

Slot denkt dat meerdere van zijn spelers zich de voorbije weken in de kijker hebben gespeeld. 'Het lijkt me niet uitgesloten dat op termijn eentje de selectie gaat halen. Misschien wel meer dan één', zegt de trainer.

'Het is aan die spelers constant te bevestigen wat ze de laatste tijd hebben laten zien. Dan lijkt het me een kwestie van tijd. Het is in ieder geval prettig dat Marco er weer bij zit. Hij krijgt zó weinig goals tegen en hij voetbalt zeer goed mee.'

'Volgens mij is dat ook bij het Nederlands elftal een belangrijke eigenschap voor een keeper', geeft Slot aan. 'Marco heeft dit verdiend. Een paar andere AZ-spelers zijn steeds harder op de deur aan het kloppen. Wanneer die deur opengaat, dat is aan de bondscoach.'

Later vandaag verschijnt op VI PRO het complete verhaal. Daarin gaat Arne Slot in op de ontwikkeling die AZ doormaakt en de fysieke belasting van zijn spelers. Ook komen Fredrik Midtsjø, Calvin Stengs, Teun Koopmeiners, Myron Boadu en Ron Vlaar aan het woord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.