Een meter géén buitenspel: 'Ik weet niet wat die grensrechter zag'

Reacties

PSV moest afgelopen donderdag een 0-2 achterstand zien goed te maken en deed dat uiteindelijk ook, maar de thuisclub had tegen PAOK Saloniki al veel eerder wat teruggedaan. Om onbegrijpelijke reden werd een goal van Donyell Malen echter afgekeurd. De aanvaller reageerde na afloop op het moment.

Een meter géén buitenspel: 'Ik weet niet wat die grensrechter zag'
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 2
PAOK Saloniki
PAOK Saloniki

Malen scoorde in de tiende minuut, hij werd met een kopbal bereikt door Eran Zahavi en tikte binnen bij de tweede paal. De 1-1, na de vroege openingstreffer van Fernando Varela, ging echter niet door omdat de assistent-scheidsrechter de vlag in de lucht stak. Voetballers weten vaak zelf het beste wanneer ze buitenspel staan en dus was het merkwaardig dat er nauwelijks gereageerd werd door de PSV'ers op de afkeuring van het doelpunt. Malen stond immers ruim binnen de marge.

'Ik voelde dat het niet klopte', zei Malen na de wedstrijd dan ook bij FOX Sports. Hij kwam ook meteen met een verklaring voor zijn nuchtere reactie. 'Ik wist dat er geen VAR is. Dus als hij vlagt, vlagt hij. Wat kan ik eraan doen?' Toch baalde Malen wel degelijk. 'Ik zag het net terug, maar ik weet niet wat die grensrechter zag. Het is balen voor mij persoonlijk, maar ook voor het team. Het is niet lekker dat die goal wordt afgekeurd, want op dat moment hadden we de goal nodig.'

Uiteindelijk kwam het allemaal goed in Eindhoven, Malen maakte in de tweede helft de winnende. 'Er zat van alles in vandaag', aldus een glimlachende Malen. 'Als je 3-2 wint, geniet je ervan. We hadden het ook nodig. We mogen echt trots zijn op dit resultaat. We hebben hard gewerkt, ook de jongens die erin kwamen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.