Opgeluchte Schmidt gaat in op situatie van Ihattaren

PSV-trainer Roger Schmidt zag bij zijn team een groot verschil tussen de eerste en tweede helft. Tegen PAOK Saloniki kenden de Eindhovenaren een zeer matige start, maar dat werd rechtgezet.

PSV
PSV
3 - 2
PAOK Saloniki

Al na dertien minuten stond PSV op een 0-2 achterstand in eigen huis, na goals van Fernando Varela en Christos Tzolis. Het vorige duel met PAOK verloor PSV op pijnlijke wijze met 4-1, toen waren het de Grieken met de comeback na een achterstand. In het Philips Stadion waren de rollen nu omgedraaid, Cody Gakpo, Noni Madueke en Donyell Malen bezorgden PSV de broodnodige winst.

'Ik ben trots, maar ook opgelucht', was de veelzeggende reactie van Schmidt na de wedstrijd. 'Het verschil tussen de eerste en tweede helft was groot. Na rust speelden we meer als een team. Ik heb een goede teamspirit gezien.'

Op het persmoment na de wedstrijd ging Schmidt ook nog even in op de situatie van Mohamed Ihattaren, die het Europese én het komende duel van PSV mist omdat hij moet herstellen. 'Ik ben er honderd procent van overtuigd dat we Mo snel weer in zijn beste vorm zien. Het seizoen is nog erg lang, hij kan nog genoeg goede wedstrijden spelen. Het is mijn taak als trainer om goed voor hem te zorgen. Daarom hebben we besloten om hem nu een apart programma te geven.'

Door de overwinning wipt PSV over PAOK heen in de groep, de Brabanders staan met nog twee duels te gaan op de tweede plek. 'Het is een belangrijk doel voor ons om ook volgend jaar nog Europees voetbal te spelen', stelde Schmidt. 'Dit was een erg zware wedstrijd, zeker na die doelpunten van PAOK. We hebben daarna laten zien hoe graag we in dit toernooi willen blijven.'

Komende zondag speelt PSV weer een thuiswedstrijd, in de Eredivisie tegen Sparta Rotterdam. Donderdag volgt de kraker tegen Granada, in Spanje ontmoet PSV de koploper in Groep E.