Eén Aberdeen-fan wint per ongeluk met 'grootste bekerstunt aller tijden'

Reacties

Aberdeen heeft maandag met de staart tussen de benen afscheid genomen van de strijd om de Schotse FA Cup. The Dons verkeken zich op een zesdeklasser.

Eén Aberdeen-fan wint per ongeluk met 'grootste bekerstunt aller tijden'
© DarvelFC

Darvel FC bindt normaal gesproken de strijd aan met clubs als Auchinleck Talbot, Kirkintilloch Rob Roy FC en Kilwilling Rangers. The Vale is trotse koploper in de West of Scotland League Premier Division en dus lonkt de titel op het zesde niveau in Schotland. Maar het hoogtepunt van dit seizoen is al geweest; maandag werd Aberdeen verslagen in de strijd om de Scottish FA Cup.

Een van richting veranderd schot van Jordan Kirkpatrick bleek doorslaggevend op Recreation Park voor de 'grootste bekerstunt aller tijden', zoals de Schotse legende Ally McCoist het noemde: 'Het is absoluut lachwekkend.'

Aberdeen-manager Jim Goodwin kon niet anders dan het lot van de vernedering ondergaan. 'Extreem teleurstellend, beschamend, vernederend. Eigenlijk dat alles bij elkaar. We hebben na vanavond zeker wat werk te doen', zei de coach. 'Ik wil niet praten over hoe slecht mijn ploeg was, ik wil Darvel feliciteren. Ze waren uitstekend, hadden de neuzen allemaal in dezelfde richting en verdedigden met hun leven. Ze hebben deze zege zeker verdiend.'

Vicente Besuyen kon als invaller het tij niet keren in het dorp met vierduizend inwoners. Voor het eerst sinds 1967 werd een profclub uitgeschakeld door amateurs. Eén Aberdeen-fan had achteraf nog reden voor een lach als een boer met heel veel kiespijn. Hij had per ongeluk zijn geld op Darvel FC gezet en won zo bijna duizend euro.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.