Édouard Mendy en Ferland Mendy nemen blunderende media onder vuur

Reacties

Édouard Mendy heeft felle kritiek geuit op verschillende media die in de fout zijn gegaan door verkeerde foto's te gebruiken bij verhalen over Benjamin Mendy. De Chelsea-doelman wordt zo nogal ongelukkig in verband gebracht met de aanklachten tegen de linksback van Manchester City.

Édouard Mendy en Ferland Mendy nemen blunderende media onder vuur
© Pro Shots

Benjamin Mendy werd op 26 augustus door City voor onbepaalde tijd geschorst nadat hij werd aangeklaagd door de politie. De 27-jarige Fransman wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding. Deze week werd bekend dat er extra aanklachten aan de zaak zijn toegevoegd. Daar werd internationaal door veel media melding van gemaakt.

Bij verschillende artikelen zijn verkeerde foto's gebruikt, zo toont Édouard Mendy aan met een compilatie. Boven berichten over de aanklachten vanwege seksueel misbruik staan beelden van de goalie en Real Madrid-verdediger Ferland Mendy.

Édouard Mendy schrijft bij het delen van die compilatie op Instagram: 'Treurig om te zien dat in 2021 voor sommigen in Frankrijk en Engeland zwarte mensen geen unieke namen of gezichten hebben. Het gebruik van verkeerde foto's lijkt incidenteel, maar het tegendeel is waar. Het staat sterk symbool voor iets. Het is niet zo moeilijk om het verschil tussen twee gezichten te zien, en de shirts zijn een extra hulpmiddel.'

Ferland Mendy heeft het bericht van Édouard Mendy opgepikt. De Fransman zegt op Twitter: 'Bedankt Édouard Mendy! We zitten in 2021. Dit moet stoppen. Het heeft tijd nodig, maar uiteindelijk zullen jullie ons respecteren. Of jullie nu willen of niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.