City-verdediger Mendy blijft in voorlopige hechtenis

Reacties

Benjamin Mendy blijft voorlopig in de gevangenis. De 27-jarige verdediger van Manchester City moest vrijdag voor het eerst in de rechtbank verschijnen op verdenking van verkrachting en aanranding. Zijn verzoek om op borgtocht vrij te komen werd afgewezen.

City-verdediger Mendy blijft in voorlopige hechtenis
© Pro Shots

City maakte donderdag bekend dat Mendy voorlopig is geschorst door de club. De verdediger wordt beschuldigd van vier verkrachtingen en één geval van aanranding tussen oktober 2020 en augustus 2021. De aanklachten komen van drie verschillende slachtoffers. Mendy werd deze week door de politie opgepakt. Vrijdag ontkende hij de aanklachten.

Mendy en zijn advocaten hoopten op een voorlopige vrijlating op borgtocht, maar dat verzoek werd afgewezen door de rechter. Daardoor zit de verdediger in ieder geval dit weekend in de cel. Mogelijk blijft Mendy in ieder geval tot de volgende zitting op 10 september vastzitten, tenzij hij in beroep gaat tegen de afwijzing van het verzoek om op borgtocht vrij te komen.

Mendy staat sinds 2017 onder contract bij Man City. Mede door blessureleed kwam hij tot vijftig Premier League-wedstrijden in vier seizoenen. Dit seizoen speelde de Franse linksback nog mee in de wedstrijd om het Community Shield (1-0 verlies tegen Leicester City) en de competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de eerste speelronde (opnieuw 1-0 verlies).

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.