Edelenbos keert terug bij NAC als interim rvc-voorzitter

Reacties

Een nieuw hoofdstuk in de NAC-soap. Bij de naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde Brabantse club stapt de volledige raad van commissarissen op. Nicole Edelenbos, afgelopen seizoen nog enkele maanden actief als interim algemeen directeur, is op interimbasis aangesteld als voorzitter van de rvc.

Edelenbos keert terug bij NAC als interim rvc-voorzitter

De huidige voorzitter, jurist Joost Gielen, stopt per 1 juni. Ook rvc-lid Joost van Mierlo maakt per die datum geen deel meer uit van de rvc. Andere leden volgen later. Berry van Nes stopt op 31 oktober, Berry de Kort en Robert Coppens volgen op 31 december. De zoektocht naar geschikte vervangers zal onder leiding van Edelenbos plaatsvinden.

Eén van de taken van de rvc is toezicht houden op het technisch beleid. De rvc zegt dan ook in een verklaring dat het hierin tekort geschoten is. De kritiek op met name Gielen was dat hij de technische beleidsbepalers (eerst Hans Smulders, daarna de interim-kerngroep) te makkelijk hun gang heeft laten gaan zonder enige controle uit te voeren. Tot voor kort weigerde Gielen zijn conclusies te trekken, hoewel uit verschillende hoeken (met name uit de hoek van de aandeelhouders) aangedrongen werd op zijn vertrek. Nu gaat hij – veel te laat – toch overstag en kan NAC ook in dit college een nieuwe start gaan maken.

Het voorbije seizoen stapten om diverse redenen verschillende mensen op. Meest in het oog springende vertrekkers waren technisch directeur Hans Smulders, algemeen directeur Justin Goetzee en trainer Mitchell van der Gaag. Met Luuc Eisenga en Tom van den Abbeele is er inmiddels een nieuwe directie actief.

Brood
De verwachting is dat deze week duidelijk wordt of Ruud Brood aanblijft als trainer in Breda. De opvolger van Van der Gaag slaagde er niet in NAC te behouden voor de Eredivisie waarop hij aangaf eerst plannen van de directie te willen horen alvorens hij een langer verblijf zou toezeggen. NAC moet de selectie drastisch vernieuwen. Acht spelers kregen geen nieuwe aanbieding, alle huurlingen keren terug naar hun eigenlijke werkgevers en de club zit in de maag met grootverdieners als Anouar Kali, Mikhail Rosheuvel, Pele van Anholt en Gervane Kastaneer.

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.