Ebuehi en Troost-Ekong zien WK-droom uitkomen

Reacties

Tyronne Ebuehi is onderdeel van de definitieve selectie van Nigeria voor het WK in Rusland. Ook William Troost-Ekong zit bij de 23-koppige selectie van bondscoach Gernot Rohr.

Ebuehi en Troost-Ekong zien WK-droom uitkomen

Het zijn mooie weken voor Ebuehi, die in mei werd gepresenteerd bij Benfica. De 22-jarige geboren Haarlemmer speelde zich dit seizoen ook in de kijker voor het Nigeriaanse elftal, waarvoor hij in november debuteerde.

Naast de rechtsback gaan ook centrale verdedigers Kenneth Omeruo, die bij ADO samen met Ebuehi speelde, en Troost-Ekong naar het WK. Laatstgenoemde werd evenals Ebuehi geboren in Haarlem en speelde na enkele jeugdinterlands voor Oranje negentien wedstrijden voor Nigeria. De 24-jarige verdediger van Bursaspor speelde in de jeugd bij Tottenham Hotspur en was in Nederland actief bij FC Dordrecht en FC Groningen.

Tot de afvallers van de dertigkoppige voorselectie behoort onder meer aanvaller Moses Simon, die in het verleden op proef was bij Ajax en momenteel kampt met een dijbeenblessure. Desondanks heeft Nigeria, dat in de groepsfase tegen Argentinië, Kroatië en IJsland speelt, veel stootkracht voorin met voormalig VVV-Venlo-speler Ahmed Musa en Premier League-spelers Victor Moses, Alex Iwobi en Kelechi Iheanacho.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.