Benfica kondigt komst ADO-back Ebuehi aan

Reacties

Tyronne Ebuehi heeft zijn droomtransfer te pakken. Benfica heeft zaterdagmiddag bevestigd dat het de rechtsback overneemt van ADO Den Haag.

Benfica kondigt komst ADO-back Ebuehi aan

De 22-jarige Ebuehi groeide het afgelopen seizoen bij ADO uit tot een van de betere rechtsbacks van de Eredivisie. De Haagse club wilde het aflopende contract van de Nigeriaanse international dan ook graag verlengen, maar Ebuehi maakte al eerder duidelijk op een transfer te hopen.

'Ik ben echt enorm blij dat ik voor een club van deze grootte mag gaan spelen. Het voelt als een droom die uitkomt en het is een enorme stap in mijn nog prille carrière. Benfica is een absolute topclub met perfecte faciliteiten. De club is over de hele wereld bekend. Het was heel makkelijk om voor Benfica te kiezen', aldus Ebuehi.

In januari toonde Benfica ook al serieuze belangstelling voor Ebuehi. Uiteindelijk maakte de vleugelverdediger het seizoen af bij ADO, om nu alsnog transfervrij de overstap te maken naar de Portugese topclub. In Lissabon is Ebuehi de opvolger van Douglas, die werd gehuurd van Barcelona en na een teleurstellend seizoen terugkeert naar Spanje.

ADO gaat nu op zoek naar een nieuwe rechtsback. Technisch directeur Jeffrey van As probeerde eerder al Khalid Karami en Deyovaisio Zeefuik binnen te halen, maar zij tekenden bij respectievelijk Vitesse en FC Groningen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.