Dzeko laakt optreden Makkelie: 'Hij had het lef niet'

Reacties

Edin Dzeko haalde direct na de 4-1 nederlaag van AS Roma op bezoek bij Barcelona in de Champions League uit naar scheidsrechter Danny Makkelie. De Bosniër vond dat de Nederlander een strafschop had moeten geven aan de Italianen.

Dzeko laakt optreden Makkelie: 'Hij had het lef niet'

Dzeko ging al vroeg in de wedstrijd naar de grond en claimde een penalty, maar Makkelie wuifde de protesten weg en liet doorspelen. Uit de herhaling bleek ook dat de spits van AS Roma zich ook wel erg gretig liet vallen. Dzeko zelf zag dat echter heel anders.

'Dit is een enorme teleurstelling, want 4-1 is nogal geflatteerd. Eigenlijk maken we drie eigen doelpunten vandaag. Als ik in de eerste minuten gewoon de penalty krijg die ik verdien, was het een heel andere wedstrijd geworden. De scheidsrechter had het lef niet om die strafschop te geven tegen Barcelona in Camp Nou', zei een boze Dzeko.

Daarmee was de maker van de 3-1 nog niet klaar: 'Wij verdienen het ook om in de kwartfinale te staan en moeten van de scheidsrechter hetzelfde respect krijgen als Barcelona', zei Dzeko. 'Barcelona heeft een betere ploeg dan wij, dat weten we zelf ook wel. Ik denk dat een 3-1 nederlaag eerlijker geweest was vandaag, maar als je zo ontzettend veel fouten maakt als wij deden vandaag, straft Barcelona dat af.'

Dzeko gelooft niet meer in een stunt in de return, volgende week dinsdag in Rome. 'Ons seizoen gaat verder met de competitiewedstrijd tegen Fiorentina. Als wij volgend seizoen weer in de Champions League willen uitkomen, moeten we een plek bij de eerste vier veiligstellen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.