Dyche geniet van schreeuwende Guardiola op Turf Moor

Reacties

Burnley hield lang stand, maar moest zondag toch het hoofd buigen voor kampioenskandidaat Manchester City (0-1). Manager Sean Dyche verdedigde de gekozen tactiek, terwijl zijn collega Pep Guardiola opgelucht ademhaalde na de uiterst belangrijke zege op Turf Moor.

Dyche geniet van schreeuwende Guardiola op Turf Moor

'Dit is een zeer belangrijke overwinning', sprak Guardiola na afloop van de zege. Manchester City had niet veel te duchten van de thuisclub, die bij tijd en wijle een muur optrok voor het doel en er af en toe zelf uit probeerde te komen via de counter.

'We hebben twee, misschien drie vrije trappen tegen gekregen', rekende Guardiola voor. 'Zelf hadden we het ook niet gemakkelijk. Het veld was voor rust helaas enorm droog en daardoor ook erg traag. Maar na rust lukte het ons  toch een doelpunt te maken - en daarna kwamen er ook kansen op een tweede', had de manager gezien. 'In die laatste minuten kon het echt alle kanten op.'

Landstitel dichtbij
Guardiola is zich ervan bewust dat de belangrijke volgende stap naar de landstitel gezet is. De eerstvolgende krachtmeting dient zich over acht dagen aan, als Leicester City op bezoek komt in het Etihad Stadium. 'We hebben het helemaal in eigen hand: we moeten de laatste twee wedstrijden nog allebei zien te winnen, te beginnen met die tegen Leicester City', aldus Guardiola.

'We hebben nu een week om ons voor te bereiden op die wedstrijd, hopelijk kunnen we daar al kampioen worden', blikt de manager hoopvol vooruit. Liverpool speelt twee dagen eerder al: als het daarbij verliest van Newcastle United kan City de maandag erna kampioen worden.

Burnley trots
Bij City's tegenstander van zondag was geen sprake van zware teleurstelling. 'Ik ben heel trots op de spelers', sprak manager Sean Dyche na de nederlaag in eigen huis. 'Er waren misschien wat twijfels rondom ons nadat we ons al hadden veilig gespeeld, maar we gingen toch gewoon de strijd aan met een fantastisch elftal.'

Dyche had zijn spelers duidelijke instructies meegegeven, die hij op het veld tot uitvoer zag komen. 'Ik zei vooraf dat we Manchester City niet aankonden wanneer we meegingen in hun spel. We moesten ze het dus zo ongemakkelijk mogelijk maken, bijna zoals je in een bekerwedstrijd zou doen. En dat deden we erg goed', aldus Dyche.

De Burnley-manager zag hoe collega Guardiola zich zorgen maakte om een laat tegendoelpunt. 'Ik vond het fantastisch om Pep te zien schreeuwen dat zijn spelers in de slotfase de hoeken moesten opzoeken. Dat was heel bevredigend. Deze club is niet gezegend met een fortuin, bij ons zijn de zaken altijd lastiger', sprak Dyche.

'Maar tegelijkertijd: je komt niet aan het aantal punten dat wij in de tweede seizoenshelft hebben gehaald als je geen goed voetbal speelt. Wij zijn er ook trots op dat wij op verschillende manieren een wedstrijd kunnen winnen. En als je Pep dan hoort schreeuwen dat die bal naar de hoek moet, dan is dat wel amusant.'

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.