Dybala goud waard voor Roma in strijd tegen Lammers en co

AS Roma heeft zich maandag hersteld van de pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Udinese. De formatie van trainer José Mourinho was te sterk voor Empoli. Paulo Dybala eiste de hoofdrol op tegen de ploeg van spits Sam Lammers.

Empoli
Empoli
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Lammers scoorde een week eerder nog tegen Salernitana (2-2), maar bleef tegen Roma met lege handen achter. Dybala opende na zeventien minuten de score. De aanvaller haalde uit nadat de defensie van Empoli de bal niet goed wegwerkte na een voorzet van Gianluca Mancini. Het schot van Dybala was onhoudbaar voor keeper Guglielmo Vicario.

Na de gelijkmaker van Filippo Bandinelli, die vlak voor rust de stand gelijk trok, sloegen de bezoekers in de tweede helft toe. Dybala gaf voor en bij de tweede paal werkte Tammy Abraham de bal in het doel. Lorenzo Pellegrini verzuimde daarna nog om de 1-3 te maken. Hij miste een strafschop na een overtreding op Roger Ibañez.

Empoli-invaller Jean-Daniel Akpa Akpro kreeg in de slotfase nog een directe rode kaart voor een overtreding op Chris Smalling. Roma staat na zes wedstrijden op de vijfde plek met dertien punten.