Duur puntenverlies voor AS Monaco tegen laagvlieger

AS Monaco heeft twee kostbare punten verloren in de strijd om de titel. De miljoenenploeg van trainer Claudio Ranieri kwam op bezoek bij Montpellier niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de matige wedstrijd tussen de nummers twee en zeventien van Frankrijk kwam het puissant rijke Monaco vlak na de rust nog wel op voorsprong. Op aangeven van de Colombiaan James Rodriguez zette linksachter Layvin Kurzawa zijn ploeg op 0-1.

Bij Monaco keerde Radamel Falcao (foto) terug in de ploeg. De Colombiaanse spits stond sinds 24 november aan de kant vanwege een knieblessure. Ondanks zijn aanwezigheid gingen de drie punten niet mee naar Monaco.

Namens de thuisploeg bepaalde M'Baye Niang de eindstand. De huurling van AC Milan faalde in eerste instantie vanaf elf meter, maar vanuit de rebound trok de aanvaller in de 68ste minuut de stand gelijk: 1-1. De achterstand van Monaco op koploper Paris Saint-Germain, dat een wedstrijd minder speelde, bedraagt twee punten.