Dundalk trots op prestatie in Arnhem

Reacties

Vitesse-tegenstander Dundalk kijkt ondanks de late dreun in GelreDome positief terug op de wedstrijd in de derde voorronde van de Conference League. De coach vindt het knap dat zijn team tweemaal gescoord heeft tegen Vitesse.

Dundalk trots op prestatie in Arnhem
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 2
Dundalk
Dundalk

Vinny Perth liet blijken dat hij zich goed ingelezen had in de tegenstander. 'Volgens mij heeft niemand anders dan Ajax in het afgelopen jaar meer dan twee goals gemaakt in dit stadion. We waren heel dicht bij het behalen van een van de beste resultaten in de geschiedenis van de club.'

Het klopt wat de Ierse coach benoemt over Vitesse. De Arnhemmers gingen op de laatste speeldag van het vorige seizoen met 1-3 onderuit tegen kampioen Ajax, daarvoor was het PSV op 7 april 2019 dat meer dan twee keer scoorde (3-3). 'Het toont aan dat we geweldige, aanvallende kwaliteiten hebben', stelde Perth via het clubkanaal van Dundalk.

Perth hield gemengde gevoelens over aan het heenduel in Nederland. 'Ik ben ontzettend trots op deze prestatie, maar ook teleurgesteld. Het was absoluut haalbaar om er hier een geweldige avond van te maken.'

Ook bij Vitesse zijn er gemengde gevoelens. Zo sprak Riechedly Bazoer uit dat zijn team op 4-0 had kunnen komen. Bij Dundalk weten ze dat er een tandje bijgeschakeld moet worden voor de returnwedstrijd. 'Zij staan straks ook voor de eerste wedstrijd in de competitie, dus zullen ze beter en scherper zijn volgende week. Wij moeten mee met dat niveau, maar ik heb het gevoel dat mijn spelers dat aan kunnen', aldus Perth.

Vitesse heeft een volle week om zich voor te bereiden op de returnwedstrijd, pas na het duel in Ierland begint de Eredivisie voor de Arnhemmers. Vitesse heeft verder geen last van de twee uitgoals: de uitdoelpuntenregel is aan het begin van dit seizoen afgeschaft door de UEFA.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.