Frustratie bij Vitesse: 'Hadden bij rust 4-0 voor moeten staan'

De teleurstelling bij Vitesse is groot na de remise van donderdagavond tegen Dundalk (2-2). Het vizier van de Arnhemmers stond daarin bepaald niet op scherp.

Vitesse
Vitesse
2 - 2
Dundalk
Dundalk

'We begonnen erg goed, we hadden genoeg kansen om deze wedstrijd al heel vroeg te beslissen', begon trainer Thomas Letsch zijn analyse voor de camera van RTL. 'In de tweede helft raakten we de structuur vervolgens wat kwijt. We zetten net een stapje minder en dat resulteerde in de gelijkmaker. En dan krijgen we een heel stomme goal tegen door balverlies. Gelukkig komen we nog op 2-2.'

Met zijn late doelpunt behoedde Loïs Openda de Arnhemmers voor een pijnlijke thuisnederlaag. Pijnlijk, omdat Vitesse in totaal liefst 27 doelpogingen had afgeleverd. Letsch was dan ook niet tevreden met de remise. 'Dit is niet het resultaat dat we verwachtten, ook niet wat we wilden, maar de situatie is duidelijk: het is nu half time, we zijn halverwege.'

Ook Riechedly Bazoer sprak achteraf zijn frustratie uit over de gemiste mogelijkheden. 'We hebben zóveel kansen gecreëerd in de eerste helft, eigenlijk moet je met 4-0 de rust in gaan. Ook na rust kregen we nog een paar mogelijkheden, maar dan slaap je twee keer en krijg je hem om je oren. We waren te nonchalant', concludeert de verdediger, die verrassend genoeg nog altijd niet vertrokken is.

'Iedereen weet dat ik een transferwens heb. De trainer heeft me niet vaak gebruikt in de voorbereiding, alleen de laatste wedstrijd hiervoor mocht ik spelen. Maar we hebben een goed gesprek gehad, daarin heb ik gezegd: zo lang ik hier ben wil ik honderd procent geven. Als hij mij gebruikt, dan geef ik gewoon alles. Of er een kans is dat ik blijf? Die kans is er, maar de kans is er ook dat ik wegga.'