Duizenden Liverpool-fans krijgen geld terug van UEFA na finalechaos

Reacties

Supporters die vorig seizoen slachtoffer waren van de chaos rondom de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid krijgen hun geld terug van de UEFA. Dat heeft de Europese voetbalbond dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Duizenden Liverpool-fans krijgen geld terug van UEFA na finalechaos
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Veel Liverpool-fans kwamen het Stade de France niet of veel te laat binnen vanwege problemen bij de toegangspoorten van het stadion, waardoor de aftrap met ruim een half uur werd vertraagd. Doordat sommige ingangen gesloten bleven, ontstonden gevaarlijke situaties waarbij mensen in de verdrukking raakten. De politie gebruikte traangas om de boel onder controle te houden.

Uit onderzoek bleek dat de Franse autoriteiten ernstig tekort waren geschoten en dat het een wonder was dat er die avond geen doden zijn gevallen. De UEFA werd verantwoordelijk gehouden en beloofde om de aanbevelingen in het rapport te zullen uitvoeren. De bond heeft nu laten weten dat 19.618 Liverpool-supporters hun finaleticket vergoed krijgen, het kost de UEFA miljoenen euro's.

'We erkennen de negatieve ervaring die veel Liverpool-supporters die dag hebben gehad', zegt secretaris generaal Theodore Theodoris namens de UEFA. 'Met deze regeling komen we de fans tegemoet die kaartjes hadden gekocht en werden gedupeerd door de problemen bij het binnenkomen van het stadion.' Ook fans van Real Madrid en neutrale fans die aan de criteria voldoen, kunnen hun geld terugvragen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.