Duitsland vol vertrouwen naar pikante halve finale tegen Jong Oranje

Reacties

Jong Oranje wacht in de halve finale een weerzien met Jong Duitsland. Vanwege de eerdere ontmoeting op het EK én vanwege de vriendschap tussen de coaches is het een pikante ontmoeting.

Duitsland vol vertrouwen naar pikante halve finale tegen Jong Oranje
© Pro Shots
Denemarken O21
Denemarken O21
ns
2 - 2
Duitsland O21
Duitsland O21

De Duitse beloftes overleefden maandag een thriller tegen Denemarken, dat kort voor het einde van de reguliere speeltijd de voorsprong verspeelde en vervolgens in de noodzakelijke strafschoppenreeks ten onder ging.

De Duitse bondscoach Stefan Kuntz was uitermate trots op zijn spelers. 'Ik heb nog voor de penaltyreeks de jongens gefeliciteerd en gezegd dat ongeacht de uitkomst iedereen trots op ze zou zijn', zei de gewezen aanvaller na de ontsnapping. 'Ik had al zo'n gevoel dat we vandaag nog niet naar huis zouden gaan.'

Dat gevoel bleek juist met dank aan doelman Finn Dahmen die in de strafschoppenreeks een hoofdrol vervulde en zich zo revancheerde voor zijn blunder in het groepsduel met Nederland. 'Dat hij nu de held is, dat zijn de verhalen die worden geschreven in het voetbal', zei Kuntz.

Dahmen krijgt donderdag de volgende kans zijn flater tegen Nederland te doen vergeten. De doelman is positief gestemd. 'We komen nu met zeer veel zelfvertrouwen in de halve finale, we zijn klaar voor de halve finale.'

De halve finale is ook pikant gezien de warme banden tussen de beide bondscoaches. zoals ook al naar buiten kwam bij de laatste groepsduels. Nederland was toen mede afhankelijk van Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.