Duitsland verloor nog nooit zijn openingsduel op een EK

Reacties

In Groep C staan Duitsland en Oekraïne zondag tegenover elkaar. OPTA komt met opvallende feitjes over het duel in Lille.

Duitsland verloor nog nooit zijn openingsduel op een EK

● Duitsland is nog ongeslagen in zijn vijf interlands tegen Oekraïne (W2, G3). Beide landen staan voor het eerst tegenover elkaar op een groot toernooi.

● Duitsland begint aan zijn twaalfde EK-eindronde, meer dan welk ander land ook. Die Mannschaft won het toernooi drie keer, net zo vaak als Spanje.

● Duitsland is nog ongeslagen in zijn elf openingswedstrijden op EK's. Die reeks behelst zes overwinningen en vijf gelijke spelen.

● Thomas Müller gaat op jacht naar zijn eerste doelpunt op een EK. De veelscorende international kwam in dertien wedstrijden op WK-eindronden al wel tot scoren: liefst tien keer.

Duits international Thomas Müller.
Duits international Thomas Müller.

● Oekraïne doet voor de tweede keer mee aan een EK-eindronde. Vier jaar geleden debuteerde het land op een EK, overigens zonder dat het zich daarvoor hoefde te kwalificeren. Oekraïne was in 2012 samen met Polen gastland van het toernooi.

● Oekraïne kende in defensief opzicht een ijzersterke EK-kwalificatiereeks. In twaalf wedstrijden incasseerde het land nooit meer dan één goal per duel. In totaal kreeg Oekraïne slechts vijf goals om de oren.

● Voormalig topspits Andriy Shevchenko is vooralsnog de enige Oekraïner die scoorde in EK-verband. Dat gebeurde in 2012, toen hij beide treffers van zijn land voor zijn rekening nam.

● Andriy Yarmolenko is de meest trefzekere speler in de EK-selectie van Oekraïne. De middenvelder van Dinamo Kiev was in 59 interlands goed voor 25 doelpunten.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.