Duitsland speelt Noord-Ierland zoek en blijft Oranje voor

Reacties

Duitsland heeft Groep C in de EK-kwalificatiereeks als winnaar afgesloten. Serge Gnabry speelde een grote rol in de ruime zege op Noord-Ierland, waardoor zijn ploeg Oranje op plek twee hield.

Duitsland speelt Noord-Ierland zoek en blijft Oranje voor
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
6 - 1
Noord-Ierland
Noord-Ierland

De Duitse bondscoach Joachim Löw borduurde voort op de 4-0 zege tegen Wit-Rusland van afgelopen zaterdag. Zijn ploeg startte tegen de Noord-Ieren opnieuw in een 4-2-3-1-systeem; vooral achterin waren er veel nieuwe gezichten te bewonderen. Doelman Marc-André Ter Stegen kreeg, zoals aangekondigd door Löw, voor de eerste keer in twee jaar de voorkeur boven Manuel Neuer in een competitieve interland.

Ter Stegen moest in de zevende minuut al vissen. Rechtsback Michael Smith knalde een afgeslagen bal tegendraads binnen, waardoor Die Mannschaft in de achtervolging moest. Die was succesvol, want Duitsland ging rusten met een voorsprong. Gnabry onderstreepte – zoals zo vaak dit seizoen – zijn klasse met een knal uit de draai die in de kruising vloog en vlak voor de pauze tikte Leon Goretzka de 2-1 binnen. Beide assists kwamen van linksback Jonas Hector.

Duitsland deed Noord-Ierland in de tweede helft ook snel pijn via de flanken. Ditmaal legde rechtsback Lukas Klostermann de bal terug op Gnabry, die met een strak schot de marge vergrootte. De aanvaller van Bayern München maakte na een uur ook zijn derde treffer. Gnabry troefde Tom Flanagan af en tikte de 4-1 binnen. Hij staat daardoor op liefst dertien doelpunten in dertien interlands. Goretzka maakte een kwartier tijd voor tijd van afstand zijn tweede treffer en Julian Brandt nam in de blessuretijd na een fraaie actie het slotakkoord voor zijn rekening.

Door de groepswinst voegt Duitsland zich bij Engeland, Italië en Spanje in Pot 1 van de EK-loting. Die vier landen ontloopt het Nederlands elftal als medeorganisator van het toernooi. Noord-Ierland was lang in de race voor een EK-ticket, maar sluit de kwalificatiereeks af met een flinke nederlaag.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.