Duitsland met scorende Younes overtuigend naar finale

Reacties

Duitsland heeft zich ten koste van Mexico geplaatst voor de finale van de strijd om de Confederations Cup. De Duitsers maakten in de eerste tien minuten het verschil en wonnen uiteindelijk met 4-1. Zondag nemen onze oosterburen het in de finale op tegen Chili.

Duitsland met scorende Younes overtuigend naar finale

Bij Mexico was er geen ruimte voor de PSV’ers. Zowel aanwinst Hirving Lozano als routinier Andrés Guardado konden niet rekenen op een basisplaats. Laatstgenoemde kreeg een gele kaart in het duel met Rusland en was zodoende geschorst. Bondscoach Joachim Löw, die elf spelers van elf verschillende clubs had opgesteld, had wederom geen basisplaats voor Ajax-aanvaller Amin Younes gereserveerd.

Ofschoon het merendeel van aanwezige Russen op de hand leken van de Mexicanen, waren het de Duitsers die al na vijf minuten de score openden. Een op het eerste oog ongevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant werd door Leon Goretzka tot doelpunt gepromoveerd. De middenvelder van Schalke 04 schoof het leder beheerst in de verre hoek.

Amper bekomen van de eerste tegentreffer, moesten Héctor Moreno en diens ploeggenoten een tweede keer slikken. Twee minuten na de openingstreffer was het opnieuw Goretzka die doel trof. Na een slimme steekbal van Timo Werner verdween de bal wederom in de linkerhoek. Goretzka mocht zich met zijn tweede treffer van de avond en de derde op dit toernooi, prompt topscorer noemen.

Nadat Werner Duitsland op 3-0 had moeten zetten maar in die opdracht faalde, drongen de Mexicanen steeds meer aan. Giovanni dos Santos, Jonathan Dos Santos én Héctor Herrera waren dichtbij de aansluitingstreffer, maar wisten Marc-André Ter Stegen niet te passeren.

De Mexicaanse bondscoach greep halverwege het duel in en bracht Lozano voor de tegenvallende Javier Aquino. Veel effect had het niet. Nadat Werner kort na rust dé kans om het duel op slot te gooien had laten lopen, was het na zestig minuten wel raak. Het was een doelpunt uit het boekje. Het was aanvoerder Julian Draxler die Jonas Hector met een slimme steekbal de diepte instuurde. Voor Werner was het vervolgens een koud kunstje om te scoren. Het betekende zijn derde treffer van dit toernooi, evenzoveel als Goretzka.

De Duitsers vieren de 3-0. Een aanval uit het boekje.
De Duitsers vieren de 3-0. Een aanval uit het boekje.

De Mexicanen gaven het vervolgens op, al had Raul Jimenez de 3-1 moeten maken. Na goed voorbereidend werk van Lozano kopte de spits op de lat. Met nog tien minuten te spelen werd de Eredivisie-inbreng verdubbeld: Younes verving aanvoerder Draxler. Beide landen vonden in de slotfase nog het net. Eerst was Marco Fabián, die van een meter of 25 kiezelhard raak schoot. In blessuretijd was het Younes die zijn invalbeurt opleukte met een doelpunt. Zo won Duitsland uiteindelijk overtuigend met 4-1.

Duitsland treft zondag in de finale Chili, dat woensdag te sterk was voor Portugal. Eerder troffen beide landen elkaar ook al in de poulefase. Op 22 juni werd het 1-1 in de Kazan Arena. De Portugezen treffen op dezelfde dag Mexico in de zogenaamde troostfinale. Die twee landen troffen elkaar op 18 juni en speelden eveneens gelijk (2-2).

Amin Younes viel wederom in en maakte in blessuretijd de 4-1.
Amin Younes viel wederom in en maakte in blessuretijd de 4-1.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.