Ronaldo verlaat Confed Cup na geboorte van twee zoons

Reacties

Na de uitschakeling in de halve finale tegen Chili zit het toernooi om de Confederations Cup erop voor Cristiano Ronaldo. De Portugese aanvoerder heeft via Facebook laten weten dat hij vader is geworden van twee zoons.

Ronaldo verlaat Confed Cup na geboorte van twee zoons

Een jaar na het veroveren van de Europese titel had Ronaldo zijn zinnen gezet op nieuw eremetaal met zijn land. Nu de kans op de eindzege verkeken is, laat de 32-jarige vedette van Real Madrid de strijd om de derde plaats tegen de verliezer van de andere halve finale tussen Duitsland en Mexico schieten. Hoewel hij teleurgesteld is door de uitschakeling, laat Ronaldo weten dat hij blij is dat hij eindelijk bij zijn twee kinderen kan zijn.

'Ik gaf mezelf met ziel en zaligheid aan het nationale team, hoewel mijn twee zoons waren geboren', vertelt Ronaldo in zijn Facebook-bericht. 'Helaas hebben we ons sportieve doel niet kunnen verwezenlijken, maar ik weet zeker dat we het Portugese volk vreugde kunnen blijven bieden. De voorzitter van de Portugese voetbalbond en de nationale ploeg hebben zich vandaag opgesteld op een manier die mij heeft geraakt. Dat zal ik niet vergeten.'

Volgorde
Ronaldo kon woensdagavond niet voorkomen dat Portugal na penalty's werd uitgeschakeld door Chili. Nadat Ricardo Quaresma, João Moutinho en Nani hun strafschop allemaal hadden gemist, was het al voorbij. Vorig jaar was de eerste rake strafschop van de vedette in de EK-kwartfinale tegen Polen juist nog de opmaat voor een foutloze serie (3-5). 'Dit was nu eenmaal de volgorde waarvoor we hebben gekozen', reageerde bondscoach Fernando Santos na afloop.

Santos nam zijn spelers niets kwalijk. 'Hun keeper (Claudio Bravo, red.) was fantastisch. De drie spelers die misten waren vorig jaar nog helden op het EK tegen Polen. Toen scoorden ze allemaal nog. Ik zal mijn spelers altijd verdedigen, het is mijn beslissing wie ze neemt.' De bondscoach zocht de oorzaak van de nederlaag in de reguliere speeltijd. 'Chili geeft weinig ruimte weg, dat hebben we al kunnen zien tegen Duitsland. We hadden meer moeten creëren.'

Het plan van Santos pakte echter niet goed uit. 'We wilden ons onder de druk vandaan voetballen en de bal snel rondspelen. Dat deden we één of twee keer met succes, op dat moment waren we beter. Maar daarna ging het minder. De ploeg hanteerde steeds meer lange ballen, maar we waren niet sterk genoeg op het middenveld.' Ook die tactiek leverde Portugal daardoor maar weinig op. 'Chili heeft gewonnen en we moeten hen daarom feliciteren', besloot Santos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.