Duitsland bezorgt Ajax-back Kristensen valse start op EK Onder-21

Duitsland Onder-21 is zonder problemen begonnen aan het EK. De leeftijdgenoten van Denemarken, met Ajax-verdediger Rasmus Kristensen in de basis, werden zonder al te veel moeite aan de kant geschoven. Grote man was FC Augsburg-aanvaller Marco Richter.

Duitsland O21
3 - 1
Denemarken O21

Beide ploegen begonnen het eindtoernooi in Italië (al worden sommige duels in San Marino gespeeld) met een paar bekende gezichten. Zo speelden de Duitsers met aanvoerder Jonathan Tah (van het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz), keeper Alexander Nübel (Schalke 04), Benjamin Henrichs (AS Monaco), Lukas Klostermann (RB Leipzig) en Maximilian Eggestein (Werder Bremen). Denemarken kon op zijn beurt beschikken over Ajax-back Kristensen, Philip Billing (Huddersfield Town), Mathias Jensen (Celta de Vigo), Robert Skov (FC Kopenhagen) en Jacob Bruun Larsen (Borussia Dortmund).

Die talentvolle lichting Denen wist het Duitsland zeker voor rust af en toe lastig te maken, maar het waren Die Nationalmannschaftsbubis die met een voorsprong gingen rusten. Eggestein legde de bal terug op Augsburg-aanvaller Richter, die zijn schot via het been van de Deense verdediger Victor Nelsson binnen zag gaan. Kort na rust gooide diezelfde Richter de wedstrijd in het slot. Hij ging ervandoor na een dramatische terugspeelbal van Mads Pedersen en bleef ijzig kalm: 2-0.

De vleugelspits speelde ook een belangrijke rol bij de derde treffer. Dankzij een goede tackle van Richter kreeg Luca Waldschmidt de bal mee, de spits van SC Freiburg rondde af met een prachtig stiftje. Dat Denemarken nog iets terugdeed, was voor een belangrijk deel te danken aan Kristensen. De Ajacied dook op in het strafschopgebied en zag hoe zijn voorzet door Timo Baumgartl met de arm werd geblokt. Skov benutte de strafschop voor 3-1, maar verder kwamen de Scandinaviërs niet.

Servië O21
Servië O21
0 - 2
Oostenrijk O21

In dezelfde poule kende Servië eerder op de avond eveneens een valse start van het toernooi. Met kersvers Real Madrid-aankoop Luka Jovic als blikvanger in de spits, gingen de Oost-Europeanen onderuit tegen Oostenrijk. Voor rust was Red Bull Salzburg-talent Hannes Wolf goed voor de 0-1, Sascha Horvath gooide de wedstrijd in de 78ste minuut in het slot. Op dat moment stond Servië al met een man minder, omdat Bordeaux-verdediger Vukasin Jovanovic zijn tweede gele kaart had gekregen.