Duitsland beleeft eenvoudige avond en blijft foutloos in groep met Oranje

Reacties

Duitsland heeft zaterdagavond geen steek laten vallen in de EK-kwalificatie. Die Mannschaft zette zonder problemen Wit-Rusland opzij in de groep waarin verder onder meer Oranje zit.

Duitsland beleeft eenvoudige avond en blijft foutloos in groep met Oranje
Wit-Rusland
Wit-Rusland
0 - 2
Duitsland
Duitsland

Duitsland opende zijn EK-kwalificatiecampagne in maart met een 2-3 overwinning in de Johan Cruijff Arena. Een zege die gezien de debacles van 2018 (de uitschakeling in de eerste ronde op het WK en de degradatie in de Nations League) op een uiterst gelegen moment kwam voor bondscoach Joachim Löw, die steeds meer onder druk was komen te staan.

De keuzeheer had de trip naar Wit-Rusland niet ondernomen nadat hij onlangs in het ziekenhuis werd opgenomen vanwege een vernauwing in een slagader. Het gaat overigens goed met Löw, wiens taken in Borisov werden overgenomen door zijn assistent Marcus Sorg.

Gezien de krachtsverschillen was het kat-en-muisspel in de beginfase niet opzienbarend. Wit-Rusland, dat in maart kansloos verloor van Oranje, trok zich massaal terug in de hoop de viervoudige wereldkampioen met een counter in verlegenheid te brengen. De haast onvermijdelijke 0-1 viel na een klein kwartier. Na een soepele aanval met hoofdrollen voor Joshua Kimmich en Lukas Klostermann rondde Leroy Sané af met links. Het betekende de vierde interlandgoal voor de Manchester City-speler, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Bayern München.

Joachim Löw werd vervangen door Marcus Sorg (foto).
Joachim Löw werd vervangen door Marcus Sorg (foto).

De treffer van Sané betekende niet het startsein van een Duits doelpuntenfestijn. Het tempo bij Die Mannschaft lag daarvoor te laag en het echte vernuft ontbrak om voor grote dreiging te zorgen. Verrassend genoeg kwam Wit-Rusland steeds beter in de wedstrijd. Na een half uur kreeg Nikita Naumov zelfs dé mogelijkheid op de 1-1. De verdediger plaatste zijn kopbal echter niet in een hoek, waardoor Manuel Neuer redding kon brengen. Even later maakte de Duitse doelverdediger op een heel andere wijze indruk door een tegenstander fraai in de luren te leggen met een voetbeweging.

Eenrichtingsverkeer
Na de hervatting was het bijna eenrichtingsverkeer richting het Wit-Russische doel. De acties van Serge Gnabry, Sané en Reus zorgden voor veel meer gevaar dan voor rust en het was laatstgenoemde die in de 62ste minuut de 0-2 liet aantekenen. Reus, die zich slim had vrijgelopen, schoot overtuigend raak op aangeven van Matthias Ginter. Hoewel Duitsland af en toe oogstrelende aanvallen op de mat legde, bleef het bij 0-2.

Met de overwinning in Borisov blijft de Europees kampioen van 1972, 1980 en 1996 foutloos in Groep C. Hetzelfde geldt voor Noord-Ierland, dat na drie duels op negen punten staat. Oranje bezit na twee wedstrijden drie punten en kan aan de bak na de zomerstop. Duitsland sluit het interlandseizoen dinsdag af met een thuiswedstrijd tegen Estland.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.