'Manchester City weigert megabod Bayern München op Sané'

Reacties

Bayern München zet in de jacht op opvolgers voor de afzwaaiende Franck Ribéry en Arjen Robben hoog in. Volgens The Guardian heeft Manchester City een bod van tachtig miljoen euro van Der Rekordmeister op Leroy Sané geweigerd.

'Manchester City weigert megabod Bayern München op Sané'

De toenadering komt niet bepaald als een donderslag bij heldere hemel. Onlangs meldde Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge dat de 23-jarige Sané hoog op het verlanglijstje staat. 'We gaan het proberen, maar ik kan niet beloven dat het ook lukt. We overwogen hem al te halen toen hij nog bij Schalke 04 zat. Destijds konden we hem geen basisplaats garanderen, omdat Ribéry en Robben op de toppen van hun kunnen waren.'

Een basisplaats had Sané vorig seizoen bij Manchester City niet. Zo kreeg hij in het cruciale Champions League-tweeluik tegen Tottenham Hotspur slechts zeven minuten speeltijd. Desondanks liet manager Pep Guardiola van The Citizens onlangs weten dat hij hoge verwachtingen heeft van de negentienvoudige international van Duitsland. 'We willen zijn contract graag verlengen en zijn daar al zes, zeven maanden mee bezig. Dat is het belangrijkste bewijs dat we hopen dat hij blijft.'

Uitgaven Bayern in laatste tien transferzomers:

Seizoen Uitgaven
2010/11 17 miljoen euro
2011/12 52 miljoen euro
2012/13 70 miljoen euro
2013/14 62 miljoen euro
2014/15 53 miljoen euro
2015/16 89 miljoen euro
2016/17 70 miljoen euro
2017/18 116,5 miljoen euro
2018/19 10 miljoen euro
2019/20 118 miljoen euro

Sané's verbintenis met Manchester City loopt medio 2021 af. The Guardian bericht dat de Engelse kampioen een transfer van de dribbelaar niet per definitie afwijst als er een bod op tafel komt dat niet te weigeren valt én als de Duitser aangeeft te willen vertrekken. Met Riyad Mahrez, Bernardo Silva en Raheem Sterling heeft Guardiola voldoende spelers van een hoog niveau die uit de voeten kunnen op de positie van Sané.

De concrete belangstelling voor Sané zegt in elk geval iets over de daadkracht van Bayern München. Hoewel de transferzomer officieel nog moet beginnen, heeft de kampioen van Duitsland nu al bijna 120 miljoen euro uitgegeven aan versterkingen. Na de komst van verdedigers Lucas Hernández en Benjamin Pavard en aanvaller Jann-Fiete Arp gaat het vizier nu op vleugelflitsers die zich moeten ontfermen over de erfenis van Ribéry en Robben.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.