Duitse talenten maatje te groot voor Denemarken op EK

Duitsland heeft op het EK Onder-21 een volgende stap gezet richting de halve finale. In Kraków werden de leeftijdsgenoten van Denemarken met 3-0 verslagen.

De Duitsers wonnen ook hun eerste wedstrijd al, met 2-0 van Tsjechië. Denemarken verloor in het eerste duel van Italië. Omdat Tsjechië eerder vanavond stuntte tegen de Italianen, wisten de Duitsers dat er heel goede zaken gedaan konden worden. Toch lukte het in de eerste helft niet om de ban te breken. Beide ploegen kregen kansen, maar gescoord werd er niet.

Na rust opende Davie Selke op schitterende wijze de score. De aanvaller die dezomer van RB Leipzig naar Hertha BSC overstapte, krulde vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal zeer fraai in de verre hoek. In de 72ste minuut nam Marc-Oliver Kempf het laatste beetje spanning weg. De verdediger volleerde uit een corner met binnenkant voet fraai raak. De goal van de verdediger van SC Freiburg werd vervolgens nog gevolgd door de 3-0 van invaller Nadiem Amiri. Hij was het eindstation van een fraaie aanval, dribbelde langs wat tegenstanders en schoot raak in de korte hoek.

Door de zege gaat Duitsland met de maximale score aan kop in Groep C. Italië en Tsjechië hebben drie punten, terwijl Denemarken puntloos is na twee optredens. Duitsland is nog niet zeker van de groepswinst, omdat Italië in het laatste duel de tegenstander is. De eerste plek is zeker goed voor een plek in de halve finale, die wordt gecompleteerd met de beste nummer twee uit.