Duitse spitsen hevig onder Italiaans vuur

Reacties

Het is voor twee Duitse spitsen in Italiaanse dienst geen prettige tijd. De trainer van Mario Gomez zinspeelt op een snel einde van de loopbaan van zijn aanvaller, terwijl ook Miroslav Klose er af en toe flink van langs krijgt.

Duitse spitsen hevig onder Italiaans vuur

Sinds de zomer van 2013 speelt Gomez voor Fiorentina, maar zijn verblijf aldaar is nog niet echt een succes gebleken. Een hardnekkige blessure hield hem vorig seizoen lange tijd aan de kant, terwijl hij in deze jaargang alleen op bezoek bij Cagliari (eind november, 0-4) tot scoren kwam. Zijn trainer haalde afgelopen weekend flink uit naar Gomez.

Fiorentina won met 4-3 van Palermo, maar Vincenzo Montella zag Gomez (29) wederom niet scoren. 'Het lijkt alsof hij met een blokkade kampt, hij is bij lange na niet meer de speler die ooit zo bewierookt werd', aldus de oefenmeester van La Viola. 'Als ik in mijn tijd als speler zou hebben gemerkt dat ik niet meer op het gewenste niveau kon acteren, dan was ik ermee gestopt. Zelfs als ik nog een contract van een jaar had. Ik zou accepteren dat mijn voetbalavontuur erop zit.'

Ook voor Gomez' collega en WK-topscorer aller tijden Miroslav Klose zijn het vervelende dagen. Hoewel Lazio-coach Stefano Pioli de veteraan (36) na de 2-2 tegen rivaal AS Roma nog in bescherming nam, zijn de Italiaanse media vernietigend in hun oordeel. 'Klose ondergaat de ondergang van een ster. De jaren beginnen te tellen voor hem', zo meent de Corriere della Sera. 'Nog geen twee jaar geleden maakte hij de doelen nog bijna kapot met zijn treffers.'

Dit seizoen verloopt het met drie competitiegoals in vijftien optredens een stuk stroever. 'Klose is maar amper gevaarlijk en beging een enorme fout voor het doel. Een fout die hij zich niet kan permitteren', schreef de Corriere dello Sport na het gelijkspel tegen de aartsrivaal. Klose verzuimde bij 2-2 oog in oog met keeper Morgan de Sanctis de winnende te maken, hetgeen hem in het blauwe deel van Rome zwaar wordt aangerekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.