Duitse media weten het zeker: Tuchel volgt Wenger op

Reacties

Na 22 jaar komt er mogelijk een einde aan de samenwerking tussen manager Arsène Wenger en Arsenal. Thomas Tuchel lijkt de Fransman op te volgen.

Duitse media weten het zeker: Tuchel volgt Wenger op

Media in Duitsland, waaronder het doorgaans zeer betrouwbare Kicker, melden dat de bij Borussia Dortmund ontslagen Tuchel aan de slag kan bij Arsenal. Over een ingangsdatum wordt niet gesproken, aangezien Wenger momenteel nog een contract tot medio 2019 heeft in Londen. De Franse oefenmeester, sinds 1996 verbonden aan The Gunners, is volgens Kicker niet van plan om eerder te vertrekken.

De druk van buitenaf op Wenger neemt echter toe. Er moet een wonder gebeuren wil Arsenal via de Premier League aanspraak maken op Champions League-voetbal, het seizoen moet gered worden met winst van de Europa League. Daarin staat de formatie uit Londen in de kwartfinale tegenover CSKA Moskou. Mocht Wenger na dit seizoen toch vertrekken of ontslagen worden, is Tuchel de beoogde opvolger.

De 44-jarige Duitser stond jarenlang aan het roer van 1. FSV Mainz 05, totdat hij in de zomer van 2015 trainer werd bij Borussia Dortmund. Na twee jaar werd Tuchel ontslagen na een meningsverschil. Hij won in het seizoen 2016/17 de Duitse beker met Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.