Duitse media bezorgd voor WK: 'Oman, wat was dat slecht'

Reacties

De afsluitende oefenwedstrijd tegen Oman heeft het vertrouwen in Duitsland geen goed gedaan. De ploeg van bondscoach Hansi Flick won met grote moeite (0-1) en wordt niet gespaard door de media.

Duitse media bezorgd voor WK: 'Oman, wat was dat slecht'
© Pro Shots
Oman
Oman
0 - 1
Duitsland
Duitsland

'Oman, wat was dat slecht!', kopt BILD. Als Duitsland er niet in was geslaagd om te winnen, was dat volgens de krant een 'megaschande' geweest. Het optreden tegen de nummer 75 van de FIFA-wereldranglijst wordt bestempeld als 'omavoetbal'. 'Het moet veel beter als we woensdag tegen Japan spelen!'

© Pro Shots

Kicker spreekt van een 'zwakke generale repetitie' en deelt lage cijfers uit aan de internationals. Thilo Kehrer, David Raum en Youssoufa Moukoko ontvangen een 5; in Duitsland wordt een schaal gehanteerd van 1 (hoogste) tot 6 (laagste). Het gaat dus om diepe onvoldoendes voor het drietal en de andere spelers komen er niet veel beter van af.

Doelman Manuel Neuer en spits Niclas Füllkrug scoren met een 3 nog het best. Füllkrug was aan het begin van de tweede helft de vervanger van Moukoko en beleefde een droomdebuut door het winnende doelpunt te maken. 'Het ging niet helemaal zoals we ons hadden voorgesteld. Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen om de wedstrijd te winnen', vertelde hij na afloop aan RTL.

Bondscoach Flick is blij voor zijn pupil, die dit seizoen indruk maakte met tien goals in veertien duels voor Werder Bremen. 'Hij dwong het doelpunt zelf af, want hij had al twee of drie schoten afgevuurd. Je kon op het veld voelen dat we echt een verschijning hadden staan in de voorhoede.' Flick leek verder niet te zwaar te willen tillen aan het moeizame verloop van de wedstrijd.

'We wilden ook wat andere spelers in actie zien en sommige spelers rust geven. Maar op het WK kunnen we niet op deze manier de duels ingaan. Ik snap wel dat spelers voorzichtig waren om niet geblesseerd te raken.' Flick liet tot slot weten dat zijn gedachten over zijn ideale WK-opstelling 'niet erg zijn veranderd', wat volgens Duitse media een signaal is dat Füllkrug ondanks zijn winnende doelpunt op de bank zal beginnen tegen Japan. 

Recordinternational Lothar Matthäus vindt Füllkrug echter wel rijp voor een basisplek. Duitsland maakte zich een half jaar geleden nog zorgen om het gebrek aan een goede spits en heeft met Füllkrug iemand gevonden die dodelijk is in het zestienmetergebied, zegt Matthäus tegen BILD. 'Füllkrug is robuust, snel, sterk in de lucht en altijd dreigend. Dat blijkt uit de manier waarop hij tot scoren kwam. Zijn doelpunt heeft de ploeg onnodige onrust bespaard voor de start van het toernooi.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.