'Duitse bond hoopt Bayern-talent uit handen Engelse ploeg te houden'

Reacties

De Duitse voetbalbond heeft de hoop nog niet opgegeven dat Jamal Musiala in de toekomst de Duitse voetbalnationaliteit aanneemt, zo bericht Sport Bild. Het zeventienjarige talent van Bayern München speelde het leeuwendeel van zijn jeugdinterlands voor de Engelse vertegenwoordigende ploegen.

'Duitse bond hoopt Bayern-talent uit handen Engelse ploeg te houden'
© Pro Shots

Met veertien officiële duels en drie doelpunten is Musiala dit seizoen een van de revelaties bij Der Rekordmeister. De Champions League-houder pikte de aanvallende middenvelder in 2019 op bij Chelsea, waar hij acht jaar deel had uitgemaakt van de jeugdopleiding.

Musiala zag het levenslicht echter in Stuttgart en heeft een Nigeriaanse vader en een Duitse moeder. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Londen en werd hij door Chelsea gescout bij Southampton.

Volgens Sport Bild neigt Musiala naar een keuze voor Engeland, maar is hij er nog niet definitief uit. Naar verluidt is vanuit zijn omgeving te horen dat zijn keuze weleens uit kan gaan naar het land dat hem als eerste benadert voor de A-ploeg.

Onlangs stonden we in de rubriek VI Scout stil bij de doorbraak van Jamal Musiala:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.