Duisburg bereikt bekerfinale na hectische slotfase

De eerste finalist in de strijd om de DFB-Pokal is bekend. MSV Duisburg won in eigen huis met 2-1 van Energie Cottbus, dat in de slotfase met elf tegen tien nog goed terugkwam.

Stefan Maierhofer opende in de 24ste minuut de score namens de thuisclub. De spits kreeg de bal door Uwe Hünemeier tegen zich aangekopt, waardoor doelman Thorsten Kirschbaum kansloos was. Energie Cottbus had weinig in te brengen en in de 54ste minuut leek Srdjan Baljak de wedstrijd te beslissen toen hij de 2-0 binnenschoot, maar de bezoekers kwamen in de slotfase nog terug.

Een overtreding van Bruno Soares op de ingevallen Jules Reimerink - vorig seizoen nog actief voor Go Ahead Eagles - leverde een strafschop en een rode kaart op. Nils Petersen schoot de penalty binnen, waarna Hünemeier en Jiayi Shao met twee kopballen gevaarlijk waren namens Energie Cottbus. Het bleef echter 2-1 voor MSV Duisburg, wat daardoor de bekerfinale bereikte.

Het is de vierde keer dat de Zebras in de eindstrijd van het toernooi om de DFB Pokal staat. De drie eerdere bekerfinales gingen verloren. Woensdag wordt bekend wie de tegenstander is. Dan nemen Bayern München en Schalke 04 het in de Allianz Arena tegen elkaar op. Foto: VI Images